U bent hier

NHG-Tabellen

Het NHG brengt diverse tabellen uit met gestandaardiseerde gegevens om binnen een Huisarts Informatie Systeem (HIS) te gebruiken.

Ook andere informatiesystemen, zoals die van zorggroepen, laboratoria en apotheken, maken gebruik van deze tabellen. Deze standaardisatie bevordert de communicatie tussen verschillende systemen en ook de communicatie tussen gebruikers van één HIS. De NHG-Tabellen horen bij het HIS-Referentiemodel.

Het NHG onderhoudt diverse tabellen. Een totaaloverzicht is hier te vinden. Van enkele tabellen is meer achtergrondinformatie te vinden op de volgende pagina's:

Verkrijgbaarheid

  • De NHG-Tabellen, inclusief documentatie, zijn onder licentie verkrijgbaar voor software bedrijven om in te bouwen in hun informatiesystemen. Zo komt de inhoud ter beschikking van de zorgverleners.
  • De inhoud van de tabellen kan worden bekeken via deze link. Voor meer uitgebreide en complexe tabellen, zijn speciale viewers beschikbaar.
  • Het NHG verwijst onder meer in het HIS-Referentiemodel naar externe tabellen. Voorbeelden hiervan zijn de G-standaard, de postcodetabel en de tabel landen.

Contact

Indien u inhoudelijke vragen of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met: dhr. T.R. van Althuis coördinator van de sectie automatisering t.vanalthuis@nhg.org