Forse toename kinkhoestincidentie

Het RIVM meldt een forse toename van kinkhoest, waardoor er meer zuigelingen met kinkhoest in het ziekenhuis worden opgenomen. Wat is het behandelbeleid?

NHG-Wetenschapsdag 2024

Op vrijdag 6 september is weer de NHG-Wetenschapsdag. Dit jaar is het thema “Samen het verschil maken- nu en straks”. U kunt tot uiterlijk 3 maart 2024 uw abstract indienen.

Adviezen over tekorten GLP1-agonisten

Er zijn al langere tijd tekorten aan subcutane toedieningsvormen van GLP1-agonisten semaglutide en liraglutide. Inmiddels zijn er ook tekorten aan dulaglutide. Lees hier de aandachtspunten.

Het NHG-Congres: vroegboekkorting loopt af

Op vrijdag 15 maart 2024 vindt de 62e editie van het NHG-Congres plaats in Den Bosch. Zoals vanouds is er ook een diner met feest! Op dit moment raken de sessies snel vol en ook de vroegboekkorting voor NHG-leden vervalt bijna. Dus koop nu je tickets.

Counseling bij vragen over anticonceptie

Op social media is veel aandacht voor bijwerkingen van hormonale anticonceptiemethodes. De NHG-Standaard Anticonceptie en Thuisarts.nl bieden ondersteuning bij het gesprek hierover.

Voorschrijven abortuspil door huisarts uitgesteld

Eerder dan 2025 blijkt vanuit Den Haag niet haalbaar te zijn. Tot de inwerkingtreding mag een huisarts de abortuspil niet…

Medicatiebewaking gluten-tarwezetmeel

Bij patiënten met coeliakie vindt medicatiebewaking plaats als er in het HIS een contra-indicatie coeliakie is vastgelegd. Vanaf 1 februari 2024 komt de contra-indicatie te vervallen.

Mazelen en difterie

We zien dat in een aantal landen af en toe mazelen opduikt, hiermee neemt de kans daarop in Nederland ook toe. Wat is het behandelbeleid?

Leidraad Verantwoord Wisselen Medicijnen

De Leidraad helpt bij de verantwoorde wisseling van een medicijn met dezelfde werkzame stof, sterkte, toedieningsvorm en afgiftepatroon.

Huisarts blijft optimaal ondersteund met NHGDoc

De samenwerking tussen het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en ExpertDoc, de uitgever van NHGDoc, is vernieuwd. Lees wat dit voor u betekent.