Huisarts in opleiding volgt nascholing via laptop
Huisarts in opleiding volgt nascholing via laptop

Voordelen NHG nascholing

 • Altijd toegang tot up-to-date nascholing voor huisartsen 
 • Gebaseerd op  actuele NHG–Richtlijnen 
 • Geen maximum op het aantal te behalen accreditatiepunten 
 • Als NHG-lid krijg je 37% korting 

60 E-learnings

5933 Abonnees

8.2 Gemiddelde waardering

90 Accreditatiepunten

NHG nascholing in de spotlights

Alle NHG nascholingen sluiten goed aan op de dagelijkse praktijk van huisartsen. Maandelijks wordt er een nieuwe e-learning gepubliceerd of wordt een van de huidige e-learnings geactualiseerd. Zo blijven alle nascholingsonderwerpen actueel en up-to-date. Hier vind je een overzicht van de nieuwste e-learnings.  

 • +/- 90 accreditatiepunten

€ 249

Ledenprijs

Niet-leden  399,00

 • 2 accreditatiepunten
 • 2 uur

€ 41

Ledenprijs

Niet-leden  67,00

 • 0,5 accreditatiepunten
 • 30 min

€ 10

Ledenprijs

Niet-leden  21,00

 • 0,5 accreditatiepunten
 • 30 min

€ 10

Ledenprijs

Niet-leden  21,00

Scholing voor en door huisartsen

De online nascholingsproducten van het NHG zijn gemaakt door een team van huisartsen die enthousiast zijn om hun kennis en vaardigheden met jou te delen. De artsen combineren het werk in de huisartsenpraktijk met het maken van de e-learnings. Hierdoor bevatten deze e-learnings relevante casuïstiek en voorbeelden. Op deze manier zijn ze goed toepasbaar in de huisartsenpraktijk.

Huisarts Alexandra

Alexandra

Praktiserend huisarts

Huisarts Fanne

Fanne

Praktijkhouder

Huisarts Florijn

Florijn

Praktiserend huisarts

Huisarts Simone

Simone

Praktiserend huisarts

Huisarts Mireille

Mireille

Praktiserend huisarts

Huisarts Jorden

Jorden

Praktiserend huisarts

jongen kijkt depressief uit het raam

E-learning Suïcidepreventie in de huisartsenpraktijk

Ben je benieuwd naar de NHG-leeromgeving? Of nieuwsgierig hoe een e-learning eruitziet? Start dan nu met het maken van deze gratis e-learning en maak kennis met verschillende leerstijlen.

De e-learning Suïcidepreventie in de huisartsenpraktijk is ontwikkeld door het NHG in opdracht van 113 Zelfmoordpreventie. Deze nascholing geeft handvaten voor goede zorg aan suïcidale patiënten.

Veelgestelde vragen

Het NHG-contactcentrum krijgt regelmatig vragen binnen van huisartsen over de verschillende soorten nascholingen en het abonnement NHG E-learnings. Hieronder vind je een overzicht van de meestgestelde vragen. 

Door medewerkers van het NHG. Dit zijn tegelijk ook praktiserende huisartsen. Het grote voordeel is dat we hierdoor goed weten wat er in de praktijk speelt en we dit door kunnen vertalen naar de e-learnings.

De inhoud van de e-learnings worden gecontroleerd door de makers van de betreffende NHG-Richtlijn. Daarnaast voldoen ze aan de voorwaarden van het Accreditatie Bureau Format e-learning (AFBFE).

Alle e-learnings worden gemaakt door praktiserende huisartsen en sluiten daarom goed aan op de dagelijkse praktijk van huisartsen. De inhoud is gebaseerd op NHG-Richtlijnen en wordt ondersteund met casuïstiek, interactieve vragen, foto en filmmateriaal.

De NHG E-learnings maken we primair voor huisartsen, maar zijn vaak bruikbaar voor praktijkondersteuners (POH) en physician assistants (PA). 

Met het abonnement krijgt u toegang tot meer dan 60 e-learnings. Bekijk hier het overzicht van alle verschillende onderwerpen.

Voorheen was het mogelijk om maximaal 20 accreditatiepunten per jaar te behalen. Per 1 januari 2023 geldt er geen limiet meer. Op dit moment kunt u circa 100 accreditatiepunten verdienen. In dit actuele overzicht vindt u naast de beschikbare NHG E-learnings ook de hoeveelheid accreditatiepunten.

Het NHG E-learning abonnement betreft een jaarabonnement. Dit abonnement wordt automatisch verlengd, tenzij 1 van de partijen de overeenkomst tijdig opzegt (minimaal 1 maand van tevoren). Bekijk hier de overige voorwaarden van het abonnement.

Heb je nog meer vragen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag bij het kiezen van de juiste nascholing.  

Wat vinden andere huisartsen?

NHG wil met de e-learnings graag aansluiten op behoeften van huisartsen. Maar slaagt het NHG hierin?

Huisarts Addy van der Woude spreekt hierover met Hedwig Vos, huisarts en hoofd huisartsopleiding LUMC, en Wouter Bot, die 22 maart de huisartsenopleiding officieel heeft afgerond.

Meer nascholingsmogelijkheden

Het NHG stimuleert en faciliteert een leven lang leren voor de huisarts. Dit doen we niet alleen door online nascholing aan te bieden zoals e-learnings en instructiefilms maar ook andere innovatie producten en diensten zoals podcasts, evenementen, toetsgroepen, opleidingen en het tijdschrift H&W. Lees meer over de nascholingsplannen voor de toekomst in ons meerjarenbeleidsplan.  

Het gebruiken van huidlijm

NHG-Instructiefilms

De instructiefilms van het Nederlands huisartsen Genootschap zijn exclusief beschikbaar voor leden. Deze waardevolle bron van medische kennis biedt leden specifieke en gedetailleerde instructies over diverse onderwerpen. Voor meer dan 50 verschillende verrichtingen zijn er instructiefilms beschikbaar.

Huisarts in opleiding volgt nascholing via laptop

NHG-Kaderopleidingen

Wil je je als huisarts verder specialiseren in jouw interessegebied? Volg dan 1 van de kaderopleidingen. Met een kaderopleiding krijg je extra bekwaamheid op jouw interessegebied binnen de huisartsgeneeskunde.

Huisarts achter computer bezig met EPD

Huisarts & Wetenschap

In ons magazine Huisarts en Wetenschap staat het toepassen van wetenschappelijke kennis in de In ons crossmediale magazine Huisarts en Wetenschap staat het toepassen van wetenschappelijke kennis in de dagelijkse praktijk centraal. Beluister ook Wekelijks onze verdiepende podcasts.

Deelname aan Intercollegiale Toetsgroep

EKC en toetsgroepen

Dit is nascholing in kleine vaste toetsgroepen, onder begeleiding van een erkend kwaliteitsconsulent (EKC). Het farmacotherapeutisch overleg (FTO) is bijvoorbeeld bij huisartsen al jaren een veelgebruikte vorm van nascholing en deskundigheidsbevordering.

NHG-Congres

NHG-Congres

Ieder jaar organiseren we het NHG-Congres waar kennis verrijken en het ontmoeten van vakgenoten centraal staat. Tijdens dit evenement worden presentaties gehouden door vooraanstaande sprekers, workshops gegeven en innovatieve ideeën gedeeld. NHG-leden krijgen korting op hun tickets.

Workshop NHG-Wetenschapdsdag

NHG-Wetenschapsdag

Op de NHG-Wetenschapsdag leer je over de laatste huisartsgeneeskundige onderzoeken. Vooraanstaande onderzoekers delen de uitkomsten van hun onderzoeken, met als doel het inspireren en verbeteren van de huisartsenzorg. Het is mogelijk jouw eigen abstract in te dienen en te presenteren.