U bent hier

Leidraad Ziektespecifieke overzichten weer up-to-date

10 november, 2021

Als een chronisch zieke patiënt voor controle komt, wilt u graag een passend behandelplan opstellen. Daarvoor is veel achtergrondinformatie nodig, bijvoorbeeld over uitslagen van longfunctie- of bloedonderzoek, over ervaren klachten en over gebruikte medicatie. Al deze informatie wordt idealiter overzichtelijk gepresenteerd in het elektronische dossier van de patiënt. De werkelijkheid is anders. Daarom heeft het NHG in 2019 een leidraad voor leveranciers van informatiesystemen gemaakt. Deze is nu geactualiseerd.

De leidraad beschrijft welke informatie je als zorgverlener nodig hebt en hoe die informatie overzichtelijk gepresenteerd moet worden in het HIS. Deze leidraad is geactualiseerd naar aanleiding van de herziene standaarden voor astma en COPD. Daarbij zijn de allernieuwste inzichten verwerkt.

Voordeel van de leidraad 

Met die leidraad kunnen leveranciers in hun informatiesysteem dergelijke handige overzichten inrichten. Die overzichten besparen de zorgverlener tijd en bevorderen een persoonsgerichte aanpak.

Navragen bij uw gebruikersvereniging of leverancier

Huisartsen kunnen bij de gebruikersvereniging of leverancier navragen wanneer deze functionaliteit ingebouwd wordt in het HIS.

> Ga naar de leidraad Ziektespecifieke overzichten in het EPD (PDF).