U bent hier

Nieuwsberichten

Consumentenprogramma Kassa over zware maagzuurremmers

20 februari, 2017

Zaterdag 18 februari besteedde het tv-programma Kassa aandacht aan maagzuurremmers. In de uitzending stonden de bijwerkingen bij langdurig gebruik van protonpompremmers (PPI’s) en de vrije verkoop daarvan centraal. Mogelijk hebben uw patiënten vragen naar aanleiding hiervan.

Stoppen met roken tijdens de zwangerschap

10 februari, 2017

Vandaag start de campagne ‘Help haar stoppen. Help een zwangere vrouw stoppen’. De publiekscampagne wil laten zien dat het lukt om in die periode te stoppen met roken, maar benadrukt dat zwangere rokers vaak hulp nodig hebben om dat voor elkaar te krijgen. De Taskforce Rookvrije Start, waaraan het NHG deelneemt, wil door kennisoverdracht en scholing van de professional het gesprek en de begeleiding verbeteren.

Campagne Stop CO-vergiftiging

6 februari, 2017

Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting zijn begin februari de campagne ‘Stop CO-vergiftiging’ gestart. In de campagne wordt aandacht besteed aan het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging, maar ook aan lichamelijke uitingen van een (sluipende) CO-vergiftiging.

Terugblik op het succesvolle GGZ-symposium 2017

3 februari, 2017

Op 2 februari jl. namen 500 huisartsen en poh-ggz deel aan een uitverkocht Nationaal Symposium GGZ 2017: ‘Huisarts en poh-ggz: Samen sterker!’ in Nieuwegein.

‘Oud’-NHG weer even bij elkaar

2 februari, 2017

Oud-bestuurders, oud-Vereningsraadleden en oud-huisarts-MT-leden kwamen medio januari bijeen om herinneringen op te halen over het huisartsenvak en het NHG.

NHG-speld voor Richard Starmans

2 februari, 2017

Richard Starmans heeft op het GGZ-Symposium in Nieuwegein uit handen van bestuursvoorzitter Rob Dijkstra de NHG-speld ontvangen voor zijn buitengewone inzet voor het NHG.

Herziene NHG-Standaard Rectaal bloedverlies

2 februari, 2017

De uit 2009 daterende NHG-Standaard Rectaal bloedverlies is inhoudelijk op diverse punten herzien.

Onderscheiding voor Guy Rutten

2 februari, 2017

Guy Rutten heeft tijdens een speciaal voor hem georganiseerd minisymposium, afscheid genomen als voorzitter van de DiHAG.

Herziene NHG-Standaard Aspecifieke lagerugpijn

1 februari, 2017

De NHG-Standaard Aspecifieke lagerugpijn (daterend uit 2005) is inhoudelijk op diverse punten herzien. Ook bevat de standaard samenwerkingsafspraken tussen huisarts en orthopedisch chirurg, en tussen huisarts en fysio-/oefentherapeut.

NedHIS &EZD Congres: HIS en praktijkorganisatie 2017 – informatie en communicatie in de praktijk

26 januari, 2017

Zoekt u antwoorden op vragen als: wat kan ik met het Individueel Zorgplan, hoe werkt medicatie bij de apotheek opvragen via het LSP, of hoe moet ik de postverwerking inpassen in de workflow? Kom dan naar het NedHIS &EZD Congres plaats in Vianen op woensdag 22 maart.

Extra ALV donderdag 2 februari

25 januari, 2017

N.a.v. de ALV van 1 december 2016 vindt op donderdag 2 februari een extra ALV plaats waarin een aangepast reglement H&W op de agenda staat en de benoeming van een nieuw lid voor de redactiecommissie H&W.

Twee keuzehulpen voor de CVA zorg nu op Thuisarts.nl

20 januari, 2017

Wanneer patiënt, therapeut en huisarts samen een keuze willen maken voor de aanpak van arm- of beenproblemen na een beroerte (CVA), dan kunnen schriftelijke uitleg of instructiefilms enorm helpen. Deze week verschenen op Thuisarts.nl twee keuzehulpen: een over mogelijke behandelingen bij enkel-voet afwijkingen, een over de behandeling bij verminderde arm-handfunctie. De verschillende behandelingen worden in woord en beeld naast elkaar gezet.

Laatste call for abstracts - NHG-Wetenschapsdag 2017

16 januari, 2017

De abstracts voor de Wetenschapsdag – die op 2 juni plaatsvindt in Zeist – druppelen al gestaag binnen. Wellicht bent u al bezig om uw abstract voor te bereiden.

Nu beschikbaar: Generieke module Psychische klachten in de huisartsenpraktijk

16 januari, 2017

De generieke module Psychische klachten in de huisartsenpraktijk is vandaag verschenen. Deze biedt de huisarts en poh-ggz handvatten voor de diagnostiek en behandeling van volwassen patiënten met psychische klachten en hun naasten in de praktijk. Op Thuisarts.nl zijn de teksten voor patiënten aangepast.