Stethoscoop

Met de NHG-Richtlijnen lever je de beste zorg

Elke huisarts maakt gebruik van de ruim 100 NHG-Standaarden en 50 Behandelrichtlijnen. Deze zijn wetenschappelijk onderbouwd, onafhankelijk en bieden je evidence-based ondersteuning bij het leveren van de beste zorg aan jouw patiënten.

Ze zorgen ook voor tijdsefficiëntie: als huisarts kun je sneller beslissingen nemen, omdat je niet telkens opnieuw op zoek moet gaan naar de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Naar de NHG-Richtlijnen.

Met Thuisarts.nl is je patiënt goed geïnformeerd

Wij zijn initiator van Thuisarts.nl. Met onderbouwde patiëntenvoorlichting op Thuisarts.nl ondersteunen wij je voor, tijdens en na het consult. Door Thuisarts.nl optimaal in te zetten komt de patiënt alleen wanneer het nodig is. Thuisarts.nl heeft ruim 75 miljoen bezoeken per jaar.

Bekijk hoe je Thuisarts.nl kunt inzetten voor, tijdens en na je consult.

Vrouw bekijkt Thuisarts.nl op ipad

1956 Sinds

13702 Leden

162 NHG-Richtlijnen

Wetenschappelijke inzichten met Huisarts en Wetenschap

Met Huisarts en Wetenschap blijf je op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Naast wetenschappelijke artikelen bevat Huisarts en Wetenschap ook praktijkgerichte stukken. Zoals casuïstiek en praktijkvoorbeelden, die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse huisartsenpraktijk. En verder publiceert H&W samenvattingen van (herziene) NHG-richtlijnen en nieuws van onze NHG-vereniging.

H&W publiceert doorlopend en multimediaal via:

Nascholing: toegang tot kwalitatief hoogwaardig onderwijs

We ontwikkelen producten om huisartsen te stimuleren en te faciliteren bij het verwerven en onderhouden van kennis, vaardigheden en competenties. Dit is gericht op het basisaanbod van de huisartsenzorg. 

Bekijk onze nascholing.

Ondersteuning bij je praktijkvoering

Wij helpen je de kwaliteit en veiligheid van jouw patiëntenzorg hoog te houden. Daarom ontwikkelen we implementatiematerialen zoals handleidingen, praktijkwijzers en voorbeeldprotocollen.

Ga naar praktijkvoering.

Stimuleren van huisartsgeneeskundig onderzoek

Wij doen zelf geen huisartsgeneeskundig onderzoek. Wel geven we een letter of support af voor onderzoeksaanvragen en houden we het overzicht van kennislacunes en huisartsgeneeskundig onderzoek up-to-date. Dit doen we samen met het UNH-R.

Lees hoe we huisartsgeneeskundig onderzoek stimuleren.

Huisartsen op congres

Het delen van kennis en inspiratie  

Wij organiseren de jaarlijkse NHG-Wetenschapsdag en het Congres. Het Congres organiseren we in 2025 samen met de LOVAH en LHV. Ontmoet elkaar, wissel kennis uit en word geïnspireerd!.

Fijn om een beroepsvereniging te hebben die inhoudelijk zo sterk is.

Godfried Saes

Alleen Thuisarts.nl is al zo fantastisch. En natuurlijk de standaarden, en alle andere richtlijnen en H&W.

Liesbeth van Besouw

Prima praktische
hulp bij mijn praktijkvoering.

Cees Dekkers

Jij maakt dit mogelijk

Bijna 14.000 huisartsen maken het NHG onafhankelijk. Overheden, farmaceuten en anderen hebben geen invloed op ons. Door de gezamenlijkheid stellen – wij huisartsen – de kaders en normen voor de huisartsenzorg. Daarmee behartigt het NHG de inhoudelijke belangen van het huisartsenvak.

Jouw contributie, samen met bijna 14.000 andere NHG-leden, maakt het mogelijk dat wij betrouwbaar, kritisch en deskundig werk leveren. Van richtlijnen tot HIS-referentiemodel. Hierdoor spelen wij in op actuele thema’s en behoeftes van leden in een blijvend veranderend zorglandschap.

Ben jij al lid?

Jouw lidmaatschap is dus belangrijk. Ben jij al lid? Kijk hier hoe je lid wordt.

Ook ontvangen we subsidies

Naast ledengeld, ontvangen we subsidies van onder andere RIVM, ZonMw en VWS om onze werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Dit helpt bij de ontwikkeling onze producten, diensten en werkzaamheden, maar het versterkt ook dat we worden erkend als partij die de professionele standaard bepaalt.