Thuisarts.nl kunt u inzetten: 

Thuisarts.nl inzetten voor het consult  

Meestal gaan patiënten bij een klacht, direct naar de huisarts. Door uw patiënt vooraf te attenderen op Thuisarts.nl, komt de patiënt wanneer het nodig is. Op deze manier is de patiënt ook beter voorbereid op het consult. Het is daarom waardevol om Thuisarts.nl te promoten onder uw patiënten. Hiervoor kunt u:

Thuisarts.nl integreren op uw praktijk website

Gebruik de Thuisarts.nl widget of plaats het Thuisarts.nl logo met een link naar Thuisarts.nl op (bijvoorbeeld) uw homepage, contact en/of afspraakpagina. Met de widget kunnen patiënten via uw website direct op Thuisarts.nl informatie opvragen. Zo maakt u het uw patiënt gemakkelijk om naar Thuisarts.nl te gaan.

We hebben een widget voor de praktijk en voor de huisartsenpost:

Hoe plaatst u de widget code op de website? 

Om de widget te laten werken heeft u een op uw website te laten werken plaatst u een widget-code op uw website. Elke widget heeft een andere code.  Meer informatie over de widgets.

Liever geen Thuisarts.nl widget?  

Voor uw patiënt is het natuurlijk het makkelijkst om direct een vraag in te vullen in de widget om vervolgens doorverwezen te worden naar Thuisarts.nl. Wilt u toch geen Thuisarts.nl widget? Plaats dan een tekst op uw website met een verwijzing naar Thuisarts.nl. Zorg er wel voor dat uw patiënten kunnen doorklikken naar Thuisarts.nl. 

Voorbeeldtekst voor op uw website

Wilt u een afspraak maken omdat u een vraag heeft over uw gezondheid?  

Bezoek eerst Thuisarts.nl. Thuisarts.nl is een onafhankelijke publiekswebsite met betrouwbare en toegankelijke informatie over gezondheid en ziekte. Gemaakt door huisartsen en medisch specialisten.  

Thuisarts.nl promoten via (andere) communicatie uitingen

Gebruik het Thuisarts.nl logo of een link naar Thuisarts.nl in uw (overige) communicatie uitingen. Denk aan:

 • Een e-mailhandtekening met verwijzing naar (het logo van) Thuisarts.nl.
 • Praktijkfolders en -brieven. Gebruik hiervoor het logo met eventueel een begeleidende zin. Het plaatsen van een QR-code kan het voor de patiënt extra makkelijk maken. Deze QR codes maakt u zelf met behulp van een tool.

Download het logo van Thuisarts.nl

Thuisarts.nl noemen op uw voicemail  

U kunt u patiënten ook helpen door op de voicemail Thuisarts.nl te vermelden. Gebruik bijvoorbeeld deze tekst:

Heeft u al gekeken op Thuisarts.nl?

Thuisarts.nl is de website gemaakt door artsen en geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over ziekte en gezondheid.

Samenwerken met leveranciers die een Thuisarts.nl module aanbieden

Deze leveranciers hebben module waarbij de tekst en Thuisarts.nl widget is geïntegreerd. Bij deze module is de tekst, het logo en de zoekmodule geïntegreerd op uw website. De patiënt voert op uw website een zoekterm in en komt direct uit op Thuisarts.nl. De volgende leveranciers hebben een geïntegreerde zoekmodule :

Thuisarts.nl tijdens het consult inzetten

Gebruik tijdens het consult Thuisarts.nl, daarmee kunt u een moeilijk onderwerp eenvoudig uitleggen. U kunt:

 • 1 van de ruim 200 films laten zien. De films van Thuisarts.nl leggen moeilijke onderwerpen eenvoudig (B1 niveau) in 2 of 3 minuten uit. 
 • 1 van de 60 vereenvoudigde anatomische tekeningen laten zien. Deze dragen bij aan een beter begrip van de patiënt.  
 • de teksten over het onderwerp samen kort doornemen om zeker te weten dat alle informatie goed is overgebracht. 
 • laten zien hoe een keuzekaart werkt, zodat u samen met uw patiënt kan laten zien wat de behandel opties zijn.  
 • de patiënt wijzen op de keuzehulp die hij thuis verder rustig kan doen. 

De film, anatomische tekeningen en keuzekaarten staan bij het onderwerp of situatie.

Of ga direct naar het totaaloverzicht van de films, anatomische tekeningen of keuzekaarten.  

Thuisarts.nl na het consult inzetten 

Patiënten vinden het fijn om alle informatie over hun klacht of aandoening thuis nog eens rustig na te lezen. U kunt:

 • de link mailen via het HIS.
 • de QR code gebruiken die onderaan elke webpagina staat op Thuisarts.nl (onder delen). U kunt deze QR code laten scannen door uw patiënt. Zo heeft uw patiënt direct de juiste link op Thuisarts.nl.
 • gebruik maken van deze informatierecepten blokjes, waarin u de link naar Thuisarts.nl kunt opschrijven. De informatierecepten blokjes zijn per 8 te bestellen.  

Overige tips Thuisarts.nl  

 • De spraakfunctie is er voor patiënten die moeite hebben met lezen. Bovenaan de pagina staat hiervoor een button ‘voorlezen’.  
 • Thuisarts.nl speelt in op actualiteit: wanneer u iets verder scrolt op de homepage vindt u actuele en seizoensgebonden berichten waar u patiënten naar kunt verwijzen. 
 • Maak gemakkelijk gebruik van anatomische tekeningen op Thuisarts.nl. Deze worden op basis van ICPC gepresenteerd in het NHG-Formularium.