Terugblik NHG-Congres 2024

Dat was een feestje!

Terugblik in beeld én geluid

Samen met bijna 1.300 collega’s hebben we afgelopen vrijdag een prachtige dag gehad. Deelnemers gaven het congres een 7.8! Nog even nagenieten? Bekijk alle hoogtepunten in beeld én geluid.

Ik heb een neuroloog met zoveel passie over het neurologisch onderzoek horen praten dat ik gewoon zin heb om maandag neurologisch onderzoek te doen. “

Chantal Emaus

Ik was onder de indruk van het pessimistische beeld dat Marjan Minnesma schetste over het milieu, duurzaamheid en alles wat er op ons afkomt. En welke rol wij hierin spelen. “

Tim Olde Hartman

Een van de dingen die Boukje Keijzer zei is dat we als zorgverleners elkaar helemaal vinden in gedeelde irritatie. Dat zijn hele herkenbare situaties die je met elkaar kan delen.”

Ties Janssen

Tijdens het NHG-Congres waren er 4 keynotespeakers rond de pijlers Doelmatigheid, Doen, Doorleren en Duurzaamheid. Presentaties gemist of even je geheugen opfrissen? Beluister de podcasts voor een inhoudelijke samenvatting.

Doelmatigheid

Er is vaak een enorme administratielast bij ons huisartsen. Herkenbaar toch? Huisarts Tessa Dijksman praat erover met Boukje Keijzer, o.a. auteur van het veelgelezen boek: de regels en de rek.

Doen

Joyce Sombroek trekt haar geleerde lessen als voormalig keepster van het Nederlands hockeyteam met onder andere olympisch Goud, door naar het huisartsenvak.  Leer en luister mee en ga ook voor Goud!

Doorleren

Jochen Cals en Marco Blanker (huisartsen en hoogleraren huisartsgeneeskunde) vertellen over bruikbare wetenschap, de bullshit radar en AI voor je medische vragen op het spreekuur, zonder pubmed searches!

Duurzaamheid

Welke invloed heb jij als huisarts op het klimaat? Marjan Minnesma (een van de boegbeelden van het streven naar een energie-transitie in Nederland) schetst de urgentie, maar geeft ook de oplossing.

Een belangrijke highlight was de uitreiking van de H&W-Casuïstiekprijs. Gijs Baaten (hoofdredacteur H&W) mocht deze prijs namens Huisarts en Wetenschap en NHG uitreiken aan Roeland Boesaard voor zijn artikel ‘𝘏𝘰𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯 𝘫𝘦 𝘩𝘦𝘵 𝘤𝘢𝘯𝘯𝘢𝘣𝘪𝘯𝘰ï𝘥-𝘩𝘺𝘱𝘦𝘳𝘦𝘮𝘦𝘴𝘪𝘴𝘴𝘺𝘯𝘥𝘳𝘰𝘰𝘮?’. Van harte gefeliciteerd Roeland!

Heb jij deze poster gezien in het toilet tijdens het congres? Met 3 gratis scans krijg je inzicht in jouw informatiebeveiliging. Geef voor 18 april het juiste antwoord door en je maakt kans op een Stoov warmtekussen!

Het volgende congres organiseren we samen met LOVAH en is begin april 2025. De exacte datum volgt binnenkort.

De NHG-Wetenschapsdag vindt plaats op 6 september 2024 in De Doelen in Rotterdam. Tijdens deze dag delen verschillende onderzoekers de resultaten van huisartsgeneeskundig onderzoek met elkaar. Het doel is om de huisartsenzorg te inspireren en verbeteren met vernieuwde inzichten.