U bent hier

Een slim kwaliteitssysteem in 5 stappen

10 september, 2020

Een slim kwaliteitssysteem helpt zowel de huisarts als de patiënt verder. De zorg wordt er beter van én het levert tijdswinst en meer werkplezier op. Maar hoe pakt u dat aan? In een korte animatie ziet u hoe u in 5 stappen een slim kwaliteitssysteem binnen de huisartsenpraktijk opzet. Het NHG biedt ondersteuning bij het opzetten en onderhouden van een kwaliteitssysteem, onder andere door een breed productaanbod. Wat zijn uw ervaringen en behoeften?

We gaan graag met u in gesprek over kwaliteit in de huisartsenpraktijk. Zo zijn we bijvoorbeeld benieuwd of de bestaande NHG-producten aansluiten op wat u daadwerkelijk nodig heeft of wenst. En op welke manier u spiegelinformatie als instrument voor kwaliteitsverbetering inzet. Het zijn vooral de ‘frustraties en knelpunten’ bij het werken aan kwaliteit waar we van kunnen leren. Deze horen wij dan ook graag. 

Geef uw mening

Als huisarts of andere medewerker binnen een huisartsenpraktijk kunt u uw mening geven door deze digitale vragenlijst in te vullen. Dat kost u ongeveer een 10 à 15 minuten van uw tijd. Reageren is mogelijk tot uiterlijk 30 september 2020. De resultaten worden anoniem verwerkt. Als dank verloten we 10 sets NHG-Praktijkkaarten Infectiepreventie (ter waarde van € 15) onder de belangstellenden. 

Focusgroep 

Wilt u uitgebreider van gedachten wisselen over dit onderwerp? Meld u dan aan voor de focusgroep die op 15 oktober 2020 (van 16.30-18.30 uur) online wordt georganiseerd. Dit kan eenvoudig door een korte e-mail te sturen naar Kristel van Dijk, k.vandijk@nhg.org.

Alle uitkomsten helpen ons om waar nodig onze producten te verbeteren om zo uiteindelijk het werken aan kwaliteit zinvoller, werkbaarder en leuker te maken. 

Meer informatie

Achtergrondinformatie, waaronder ook de gezamenlijke visie ‘Kwaliteitsbeleid in de huisartsenzorg’ van InEen, LHV en NHG, vindt u in ons webdossier Organisatie van kwaliteit in de praktijk.