U bent hier

Dossier Infectieziekten

Laatste aanpassing. 23 mei, 2017

Huisartsen zien vrijwel dagelijks patiënten met vragen over preventie, diagnostiek en behandeling van klachten door infectieuze aandoeningen. Aanleiding voor deze vragen zijn belemmerende klachten of bijvoorbeeld een uitbraak van een gevaarlijke infectie zoals Ebola, Q-koorts, mazelen of Mers-coV. Ook vragen over preventie van reis- en importziekten of influenza komen regelmatig voor. Daarnaast spannen huisartsen zich in om hun werkzaamheden zodanig uit te voeren dat patiënten en medewerkers een zo klein mogelijk risico op een infectie hebben.

Dit webdossier biedt U ondersteuning bij het beantwoorden van deze vragen en bevat informatie over de verschillende infectieuze aandoeningen, die van belang zijn in een huisartsenpraktijk.

Dossierhouder:Masja Loogman

 

Nieuws

7 april, 2017
Naar aanleiding van de herziening van de NHG-Behandelrichtlijn Acute epididymitis bij volwassenen is ook het onderdeel medicamenteuze behandeling van epididymitis in de NHG-Standaard Het soa-consult...

Publicaties

De NHG-Behandelrichtlijn Acute epididymitis bij volwassenen geeft richtlijnen voor de diagnostiek en het beleid van een (sub)acute ontsteking (< 6 weken) van de epididymis bij patiënten van 18 jaar en ouder.