U bent hier

Dossier Infectieziekten

Laatste aanpassing. 4 december, 2018

Huisartsen zien vrijwel dagelijks patiënten met vragen over preventie, diagnostiek en behandeling van klachten door infectieuze aandoeningen. Aanleiding voor deze vragen zijn belemmerende klachten of bijvoorbeeld een uitbraak van een gevaarlijke infectie zoals Ebola, Q-koorts, mazelen of Mers-coV. Ook vragen over preventie van reis- en importziekten of influenza komen regelmatig voor. Daarnaast spannen huisartsen zich in om hun werkzaamheden zodanig uit te voeren dat patiënten en medewerkers een zo klein mogelijk risico op een infectie hebben.

Dit webdossier biedt U ondersteuning bij het beantwoorden van deze vragen en bevat informatie over de verschillende infectieuze aandoeningen, die van belang zijn in een huisartsenpraktijk.

Dossierhouder: Masja Loogman

 

Nieuws

17 september, 2018
De jaarlijkse griepcampagne gaat weer van start. Belangrijkste wijziging voor het griepseizoen 2018/2019 zijn de vernieuwde uitnodigingsmaterialen: de folder om mee te sturen met de uitnodiging is...

Publicaties

De NHG-Behandelrichtlijn Acute epididymitis bij volwassenen geeft richtlijnen voor de diagnostiek en het beleid van een (sub)acute ontsteking (< 6 weken) van de epididymis bij patiënten van 18 jaar en ouder.