U bent hier

Dossier Infectieziekten

Laatste aanpassing. 13 februari, 2019

Huisartsen zien vrijwel dagelijks patiënten met vragen over preventie, diagnostiek en behandeling van klachten door infectieuze aandoeningen. Aanleiding voor deze vragen zijn belemmerende klachten of bijvoorbeeld een uitbraak van een gevaarlijke infectie zoals Ebola, Q-koorts, mazelen of Mers-coV. Ook vragen over preventie van reis- en importziekten of influenza komen regelmatig voor. Daarnaast spannen huisartsen zich in om hun werkzaamheden zodanig uit te voeren dat patiënten en medewerkers een zo klein mogelijk risico op een infectie hebben.

Dit webdossier biedt U ondersteuning bij het beantwoorden van deze vragen en bevat informatie over de verschillende infectieuze aandoeningen, die van belang zijn in een huisartsenpraktijk.

Dossierhouder: Masja Loogman

 

Nieuws

12 februari, 2019
Dit voorjaar ontvangen ongeveer 860.000 jongeren een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. In 2018 is de helft van de 14-jarigen gevaccineerd. Dit jaar krijgen jongeren die...

Publicaties

De NHG-Behandelrichtlijn Acute epididymitis bij volwassenen geeft richtlijnen voor de diagnostiek en het beleid van een (sub)acute ontsteking (< 6 weken) van de epididymis bij patiënten van 18 jaar en ouder.