Adviezen over tekorten GLP1-agonisten

Nieuwe patiënten met DM type 2 kunnen weer worden ingesteld op GLP1-agonisten. Er zijn geen tekorten meer aan liraglutide en dulaglutide, ondanks de aanhoudende tekorten. Lees de aandachtspunten.

Kaderopleiding Urogynaecologie

Op 7 juni hebben 14 huisartsen de kaderopleiding urogynaecologie met succes afgerond. In september 2024 start alweer de 9e opleidingsronde. Meld je aan.

Herziening NHG-Standaard Slaapproblemen

De NHG-Standaard Slaapproblemen is gedeeltelijk herzien. Hoewel het beleid bij slapeloosheid in in essentie ongewijzigd, biedt de standaard nu meer praktische handvatten voor de gedragsmatige behandeling van slapeloosheid.

NHG-Wetenschapsdag

Op vrijdag 6 september vindt de jaarlijkse NHG-Wetenschapsdag plaats. Dit jaar is het thema ‘Samen het verschil maken – nu en straks’. Het programma staat online.

Startersdag

Ben je bijna klaar met de opleiding of net gestart als huisarts? Kom dan naar de gratis Startersdag op zaterdag 5 oktober in Utrecht. Volg onze workshop of bezoek ons op het beursplein.

Algemene Ledenvergadering

Eerstvolgende algemene ledenvergadering Datum: donderdag 20 juni 2024 Locatie: Van der Valk Hotel Utrecht  Programma: 17.30 uur: Dinerbuffet met diverse warme…
Stethoscoop

Uitgelicht

Positieve ontwikkelingen eerstelijnszorg in Hoofdlijnenakkoord

De huisartsenorganisaties zien positieve ontwikkelingen voor eerstelijnszorg in Hoofdlijnenakkoord. We zien positieve punten voor patiënten benoemd zoals zorg dicht bij huis, bestaanszekerheid en sociaal domein.

Hoe worden NHG-Richtlijnen ontwikkeld?

De NHG-Richtlijnen zijn niet meer weg te denken uit de spreekkamer. Het ontwikkelen en herzien van richtlijnen is een gedegen proces. Werkgroepen die grotendeels uit huisartsen bestaan, stellen de standaarden op. Dit gebeurt volgens een vaste procedure om kwalitatief hoogwaardige richtlijnen te waarborgen.

162 Richtlijnen

13702 Leden

60 E-learnings

Onze lidmaatschapsvoordelen

  • Altijd en overal toegang tot de NHG-richtlijnenwebsite
  • 24/7 toegang tot relevant wetenschappelijk onderzoek via Huisarts en Wetenschap online + nieuwsbrief, podcast en een papieren tijdschrift
  • Praktische e-learnings (gratis of met korting) en exclusieve toegang tot ruim 50 instructiefilms 
  • 30% korting op boeken, het visitatieprogramma en de NHG-TriageWijzer 
  • Invloed op het beleid, bijvoorbeeld door stemrecht tijdens de Algemene Ledenvergadering
  • Gratis gebruik van het NHG-Formularium via de NHG Rx-app