U bent hier

PIN’s worden NHG E-learnings

8 juli, 2021

Met ingang van 1 september 2021 vernieuwen we onze abonnementsopzet voor online nascholing. We nemen na 25 jaar afscheid van de alom vertrouwde term ‘PIN’s’ en zetten onze kwalitatief hoogwaardige nascholing voort onder de naam NHG E-learnings.

Door de jaren heen is het plaats- en tijdsonafhankelijk studeren steeds belangrijker geworden. Maar ook de behoefte om als abonnee zelf de eigen nascholingsagenda te bepalen. In de nieuwe opzet staan er permanent minimaal 36 e-learnings voor u klaar waaruit u zelf een keuze maakt. De prijs en het aantal te behalen accreditatiepunten verandert niet. NHG-leden profiteren uiteraard van ledenvoordeel.

Uw kennis altijd up-to-date

Met deze nieuwe abonnementsvorm sluiten we nog beter aan bij de steeds veranderende NHG-Richtlijnen. Afhankelijk van het onderwerp of de hoeveelheid herzieningen in de richtlijn, actualiseren wij de e-learnings. Dit kan al na een jaar zijn, maar in ieder geval eens per twee jaar. Hierna kunt u de e-learning weer (geaccrediteerd) opnieuw maken, zo is uw kennis altijd up-to-date.

Voordelen NHG E-learnings

  • Direct toegang tot 36 up-to-date e-learnings (aantal wordt snel verder uitgebreid)
  • Bepaal zelf welk onderwerp u wanneer volgt
  • Per jaar tot 20 accreditatiepunten
  • E-learnings worden minstens iedere twee jaar geactualiseerd
  • Gebaseerd op de NHG-Standaarden en NHG-Behandelrichtlijnen

Van PIN’s naar NHG E-learnings

Alweer 25 jaar geleden introduceerde het NHG voor het eerst het Programma voor Individuele Nascholing (PIN): korte nascholingen in boekvorm, grotendeels gebaseerd op onze NHG-Standaarden en behandelrichtlijnen met als doel u als huisarts te voorzien van actuele, praktische kennis, vaardigheden en handvatten. Vanaf 2007 zijn we naast de PIN’s in boekvorm ook digitale PIN’s (e-learnings) gaan ontwikkelen. Anno 2021 zijn we volledig overgeschakeld op e-learnings, vanzelfsprekend met behoud van de kwaliteit. We zijn trots op het feit dat onze e-learnings hoog aangeschreven staan in de markt en gemiddeld met een 7,9 gewaardeerd worden. In de Huisarts en Wetenschap van september leest u een kort interview over 25 jaar NHG E-learnings.

NHG-Leeromgeving

De NHG E-learnings zijn beschikbaar in een nieuwe NHG-Leeromgeving. Eerder aangeschafte (losse) e-learnings (PIN’s) zijn nog te maken tot 1 september 2022, u vindt deze e-learnings in de huidige leeromgeving. Abonnees van onze online nascholing hebben een e-mail met meer informatie ontvangen. Deze informatie is ook beschikbaar op onze website.

Eerste NHG E-learning: COVID-19

Op 8 juli 2021 lanceert het NHG de volledig nieuwe NHG-Standaard COVID-19. Aan leden wordt de allereerste NHG E-learning COVID-19, gebaseerd op deze richtlijn, gratis aangeboden. Er is 1 accreditatiepunt toegekend. De e-learning biedt onder andere handvatten hoe te handelen bij een patiënt met verdenking op COVID-19, hoe u uw praktijk kunt inrichten om COVID-19-verdachte patiënten gescheiden te kunnen ontvangen en u leert welke medicamenteuze interventies zinvol zijn.

Meer weten?

Vanaf 1 september is het mogelijk om de nieuwe abonnementsvorm af te sluiten. NHG-leden ontvangen na de zomerperiode meer informatie.