H&W-hoofdredacteur Gijs Baaten reisde dit voorjaar af naar Valkenswaard om de oorkonde en cheque van 1000 euro te overhandigen aan Claudia Cox. Dat deed hij namens de jury en is vastgelegd in deze video:

Winnend artikel

‘Een mooi beschreven casus met een duidelijke klinische les, die relatief makkelijk te implementeren is in de praktijk. Want ook al is de kans op zwangerschap klein, huisartsen plaatsen veelvuldig een IUD’, aldus de jury over het winnende artikel.

Genomineerden

De andere genomineerde artikelen waren: ‘Een jeukend souvenir van het duiken’ van Pim Keurlings en Heleen de Koning en ‘Klinisch vermoeden arteriitis temporalis reden spoedverwijzing’ van Mariken Stegmann, Jan Willem van der Veer en Rada Moerman.

Over de prijs

De H&W-Casuïstiekprijs is een jaarlijkse onderscheiding, waarmee erkenning wordt gegeven aan de excellente casuïstiek in de huisartsenpraktijk. De prijs staat open voor alle huisartsen in Nederland en heeft als doel om het uitwisselen van expertise tussen huisartsen onderling te bevorderen.

De jury bestond naast voorzitter Gijs Baaten uit Just Eekhof, namens de afdelingen huisartsgeneeskunde, en Mark van der Wel, namens de NHG-Verenigingsraad. Bij de selectie letten zij op originaliteit, relevantie voor de huisartsgeneeskunde, bewijsvoering en schrijfstijl.