U bent hier

Dossier Pneumokokkenvaccinatie

Laatste aanpassing. 20 mei, 2020

Jaarlijks vaccineren huisartsen ruim 3,1 miljoen mensen tegen griep. Dit jaar start het Nationale Programma Pneumokokkenvaccinatie Volwassenen (NPPV). De pneumokokkenvaccinatie verkleint de kans op een pneumokokkenpneumonie en invasieve pneumokokkenziekte (invasieve pneumonie, sepsis, meningitis).

COVID-19 heeft de afgelopen tijd veel van uw tijd en aanpassingsvermogen gevraagd en zal dat de komende maanden ook blijven doen. Wij kunnen ons voorstellen dat het nadenken over vaccinaties nu niet uw eerste prioriteit heeft. Op deze pagina vindt u alle informatie die u kan gebruiken om het pneumokokkenvaccinatieprogramma zo makkelijk mogelijk  in uw huisartsenpraktijk uit te voeren.

Contact

Bij vragen over de bestelling van de pneumokokkenvaccins, de aflevering, declaratie en organisatie en uitvoering SNPG: 0900 – 47 43 777 (10 cent per minuut), e-mail: pneumokokken@snpg.nl.
Bij huisartsgerelateerde medisch-inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het NHG via: kenniscentrum@nhg.org.

Nieuws

20 mei, 2020
De uitvoering van het Nationaal Programma Pneumokokkenvaccinatie Volwassenen (NPPV) start dit najaar. Dit programma is opgezet om volwassenen tussen 60 en 75 jaar te vaccineren tegen pneumokokken, om...