U bent hier

Wijziging Richtlijn Infectiepreventie - Reiniging en desinfectie van ruimten, meubilair en voorwerpen

Wijziging aanbevelingen frequentie van reiniging van ruimten en meubilair; Reinig bij morsen van bloed of lichaamsvloeistoffen direct, of in ieder geval voor de volgende patiënt, en desinfecteer vervolgens met alcohol 70%, met chloor 1000 ppm of een ander geschikt desinfectans met een virusclaim dat is toegelaten door het Ctgb. Voor desinfectie van de vloer kan eventueel een lagere chloorconcentratie van 250 ppm gebruikt worden gezien het lage infectierisico van vloeren.

Wijziging aanbevelingen frequentie en methode van desinfectie van ruimten en meubilair; Als er op oppervlakken, meubilair of voorwerpen bloed of ander lichaamsvocht is gemorst: reinig de verontreinigde plek direct (voor de volgende patiënt) en desinfecteer vervolgens. Gebruik voor desinfectie alcohol 70%, chloor 1000 ppm of een ander geschikt desinfectans met een virusclaim dat is toegelaten door het Ctgb. Voor desinfectie van de vloer kan eventueel een lagere chloorconcentratie van 250ppm gebruikt worden gezien het lage infectierisico van vloeren.

Wijziging aanbevelingen reiniging en desinfectie van voorwerpen of overige uitrusting; Desinfecteer voorwerpen (kinderspeelgoed), materialen, apparaten en behandelartikelen als er zichtbaar bloed (of bloedbijmenging) of ander lichaamsvocht op aanwezig is. Gebruik voor desinfectie alcohol 70% of een ander geschikt desinfectans met een virusclaim dat is toegelaten door het Ctgb. Spoel zo nodig na met water om residu te voorkomen.

Wijziging achtergrondinformatie reiniging en desinfectie ruimten, meubilair en voorwerpen; Bij besmetting met bloed of andere lichaamsvochten moeten ruimten, meubilair en voorwerpen gereinigd en gedesinfecteerd worden. Voor kleine oppervlakken heeft een product op alcoholbasis de voorkeur. Voor het desinfecteren van grote oppervlakken (> 0,5m²) is een product op alcoholbasis niet geschikt en wordt een product met chloorverbinding geadviseerd of een desinfectiemiddel met een virusclaim dat is toegelaten door het Ctgb.

Wijziging specifieke aanbevelingen voor het onderhoud van het reinigings- en desinfectiemateriaal; Aanpassing van de concentratie chloor 250 ppm in 1000 ppm