Voor wie is het lidmaatschap voor starters?

Het lidmaatschap startende huisarts is beschikbaar voor huisartsen die zijn afgestudeerd en binnen een jaar na afstuderen lid worden van het NHG.

Word ook lid 

Word lid van het NHG, uw wetenschappelijke beroepsvereniging voor huisartsen. Met elkaar zorgen wij ervoor dat uw kennis up-to-date is én blijft en zorgen we voor een sterke vereniging!

NHG-lidmaatschap tegen starterstarief 

 • Af te sluiten tot een jaar na afstuderen
 • Direct op de hoogte van de actuele NHG-Standaarden en NHG-Richtlijnen 
 • Diverse gratis e-learnings in uw eigen NHG-Leeromgeving (> 20 accreditatiepunten) 
 • H&W (11 x per jaar vakblad thuis, online wetenschappelijke artikelen, nieuwsbrief, website, podcast)  
 • Praktische hulpmiddelen met korting (NHG E-learnings, instructiefilms, boeken, praktijkkaarten, NHG-Congres)  

En dat voor maar €299  

Als net gestarte huisarts betaalt u het lopende en het volgende kalender jaar het starterstarief van € 299 per jaar. Gemiddeld is dat zo’n € 500 euro korting. 

Op de NHG-Richtlijnenwebsite vind ik gemakkelijk en snel alle informatie.

Sharissa Sewdin

Huisarts

Het is fijn een gefundeerde backbone te hebben waar je op terug kunt vallen.

Marieke IJzerman,

Huisarts 

De meerwaarde van het NHG

 • Als wetenschappelijke beroepsvereniging zetten we ons iedere dag in om de kwaliteit van de beroepsuitoefening van de huisartsgeneeskundige zorg verder te vergroten. 
 • Het NHG is initiatiefnemer en ontwikkelaar van Thuisarts.nl. Ook werken we mee aan meer dan 150 aanpalende richtlijnen die ook voor u als huisarts van belang zijn. Bovendien houden we jaarlijks allerlei richtlijnen van derden buiten de deur waarvan wij vinden dat die de werkdruk onnodig verzwaren.
 • We werken we samen met diverse partijen, waaronder het ministerie van VWS, RIVM, Zorgonderzoek Nederland, Patiëntenfederatie Nederland en brancheorganisaties in de eerste en tweede lijn. 

We doen dit met veel passie, maar kunnen het niet alleen. Met elkaar maken we immers het verschil! Ook uw lidmaatschap is van belang om onze vereniging sterk te houden. Bouwt u met ons mee?  

 • U betaalt het eerste jaar alleen voor de maanden dat u lid bent. 
 • Het starterslidmaatschap gaat per jaar. Opzeggen doet u voor 1 december.  
 • U betaalt achteraf na ontvangst van een factuur via automatische incasso.

Vul het formulier in om lid te worden

Naam(Vereist)
Geboortedatum(Vereist)
Adres(Vereist)
Afstudeerdatum(Vereist)
U komt in aanmerking voor het starterstarief als u binnen 1 jaar na afstuderen lid wordt van het NHG.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer over het NHG-lidmaatschap

Het NHG-lidmaatschap tegen starterstarief houdt in dat u een volwaardig NHG-lidmaatschap hebt alleen dan met een hoge korting. U betaalt €299. Op deze wijze bent u niet alleen altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de huisartsenzorg maar draagt u ook als startende huisarts bij aan de verdere professionalisering van het vak en het sterk houden van de vereniging. 

Indien u binnen een jaar na afstuderen lid wordt van het NHG krijgt u het lidmaatschap tegen starterstarief.  

Als net gestarte huisarts heeft u tot en met het eerste volledige kalenderjaar recht op een NHG-lidmaatschap tegen starterstarief.  Ofwel wordt u lid gedurende het jaar? Dan wordt u lid voor het resterende deel van het jaar plus het volledige opvolgende kalenderjaar, tegen het starterstarief.  

De contributie voor het jaar waarin u lid wordt, wordt naar rato berekend. Stel u wordt lid in mei, dan krijgt u een maand na aanmelding een factuur van 8/12* € 299. 

Voor het eerstvolgende volle kalenderjaar betaalt u € 299. De contributiefactuur ontvangt u aan het einde van het 1e kwartaal.  

U hoeft niets te doen, wij zorgen ervoor dat uw NHG-lidmaatschap automatisch omgezet wordt naar een regulier lidmaatschap. De contributie van het NHG-lidmaatschap wordt dan berekend op basis van uw jaarlijkse bruto-inkomsten en gefactureerd in april. 

Jammer natuurlijk maar u kunt gemakkelijk opzeggen via e-mail naar contactcentrum@nhg.org. Als u uw NHG-lidmaatschapsnummer vermeldt kan uw opzegging sneller verwerkt worden. Let wel, uw opzegging dient uiterlijk 1 december binnen te zijn om het volgende kalenderjaar geen NHG-Lid meer te zijn.