Voordelen lidmaatschap  

Uw NHG-lidmaatschap wordt u aangeboden door de betalende NHG-leden samen met de SBOH en Huisartsopleiding Nederland en is dus volledig gratis voor u.

Met uw lidmaatschap: 

  • Bekijkt u altijd en overal de actuele NHG-Standaarden via de NHG-richtlijnenwebsite  
  • Maakt u gratis gebruik van de NHG-Leeromgeving met meer dan 60 actuele e-learnings en praktische instructiefilms
  • Ontvangt u 11x per jaar het vakblad Huisarts en Wetenschap thuis (waarde € 262) 
  • Krijgt u korting op alle producten in de NHG-winkel en op het NHG-Congres

De H&W is het enige vakblad dat ik echt van kaft tot kaft lees. Ook de podcast is top! 

Viyaaz Baldew

Aios huisartsgeneeskunde

Kwalitatief goede ondersteuning van wetenschappelijke basis, betrouwbaar instituut. Goede onderwijsmaterialen.

Tim America

Huisarts 

Op de NHG-richtlijnenwebsite vind ik gemakkelijk en snel alle informatie.

Sharissa Sewdin

Huisarts 

Direct naar

Over het NHG 

Al ruim 65 jaar is het NHG de wetenschappelijke beroepsvereniging die met en voor huisartsen richtlijnen, kwaliteitskaders en implementatieproducten maakt. Wij doen ons werk onafhankelijk, overheden, farmaceuten en anderen hebben geen invloed op ons. We spelen in op actuele thema’s en behoeftes van leden in een blijvend veranderend zorglandschap. Hiermee behartigen we de inhoudelijke belangen van het huisartsenvak.  

Met ruim 160 NHG-collega’s volgen we de medisch-inhoudelijke en huisartsgeneeskundige ontwikkelingen nauwgezet. Deze vertalen we naar onafhankelijke richtlijnen en implementatiematerialen.  

Een greep uit onze werkzaamheden 
 

Elke huisarts maakt gebruik van de ruim 100 NHG-Standaarden en 50 Behandelrichtlijnen. Deze zijn wetenschappelijk onderbouwd, onafhankelijk en bieden u evidence-based ondersteuning bij het leveren van de beste zorg aan uw patiënten.   

Ontmoet op het jaarlijkse NHG-Congres ruim 1.500 collega’s waarmee u kennis en vaardigheden opdoet en geïnspireerd raakt.

Bespreek met bijna 14.000 collega’s casuïstiek en praktijkervaringen op de besloten community voor huisartsen HAweb.nl. Blijf op de hoogte met ons vakblad H&W, de vele actuele NHG E-learnings en praktische instructiefilms. 

Met onderbouwde patiëntenvoorlichting op Thuisarts.nl ondersteunen wij u voor, tijdens en na het consult. 

Wij helpen u de kwaliteit en veiligheid van uw patiëntenzorg hoog te houden. Daarom ontwikkelen we implementatiematerialen zoals handleidingen, praktijkwijzers en voorbeeld protocollen. Zo maken bijna alle doktersassistentes gebruik van de NHG-TriageWijzer.  

Het NHG doet zelf geen huisartsgeneeskundig onderzoek. Wel geven we een letter of support af voor onderzoeksaanvragen en houden we het  overzicht van kennislacunes en huisartsgeneeskundig onderzoek up-to-date. Dit doen we samen met UNH-R. Lees meer over huisartsgeneeskundig onderzoek stimuleren.