NHG draagt bij aan je dagelijkse praktijk

Met de onafhankelijke ontwikkeling van communicatierichtlijnen en werkbare oplossingen dragen wij bij aan de continuïteit van goede en veilige zorg. Zo kun jij je richten op de optimale zorg voor je patiënten.

Nieuwe themapagina Informatisering

De zorg die je als huisarts levert is goed zichtbaar. Onze producten en werkzaamheden op ICT-gebied zijn cruciaal voor het leveren van deze zorg, maar minder zichtbaar.  Wat doen we precies, wat zijn actuele ontwikkelingen en welke hulpmiddelen maken wij zowel voor huisartsen als voor leveranciers?

Dat kun je lezen op onze nieuwe themapagina.

Wij bevorderen samenwerking tussen huisarts en zorgverlener

Onze focus ligt op uniforme registratie in het elektronisch patiëntendossier. Zo bevorderen we de samenwerking tussen huisartsen en huisartsen en andere zorgverleners.

De basis voor de huisartsenzorg

Ons team werkt samen met huisartsen, partnerorganisaties en HIS-leveranciers. Van toepasbare praktijkwijzers, ICPC-codes en slim integreren van richtlijnen, medicamenteus beleid en Thuisarts.nl die via HIS of app beschikbaar zijn.

Als gevolg van de standaardisatie en het maken van uniforme registraties, zorgen we er bovendien voor dat deze gegevens geschikt zijn voor (wetenschappelijk) onderzoek. Zo vormt het NHG de basis voor de huisartsenzorg.

Ben jij al lid?

Dit belangrijke werk kunnen wij niet doen zonder onze leden. Ben jij al lid?