Meer spreken over leefstijl

  • Ongezonde leefstijl is verantwoordelijk voor bijna 20% van de ziektelast in Nederland
  • In ruim 50 NHG-standaarden staan leefstijladviezen, maar het is niet altijd makkelijk over leefstijl te praten
  • In de praktijkhandleiding Leefstijlbegeleiding vind je direct toepasbare tips om samen met je patiënten te werken aan een gezonde leefstijl

Kleine stappen

Leefstijl is gedrag en gedragsveranderingen zijn moeilijk. In de praktijkhandleiding vind je voorbeelden, casuïstiek en tips om een patiënt te helpen duurzaam met leefstijl aan de slag te gaan. Vaak is het nodig een verander-intentie om te zetten in kleine, concrete stappen die makkelijk vol te houden zijn.

Meer spreken over leefstijl is ook gedrag. We hopen met de praktijkhandleiding kleine stappen te inspireren die je zelf kunt zetten.

Lancering

Het eerste deel van de praktijkhandleiding Leefstijlbegeleiding in de huisartsenpraktijk is gelanceerd op het NHG-congres van 15 maart. In dit deel staat basisinformatie over de rol van de huisarts en tips om leefstijlfactoren aan te kaarten, motivatie te peilen en patiënten te helpen aan de slag te gaan met leefstijl. In de komende maanden publiceren we elke maand een nieuw onderdeel. Houd daarom de website in de gaten.