Wie ben je?

Mijn artsexamen en mijn huisartsenopleiding heb ik gevolgd aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Vanuit Leiden ben ik verhuisd naar Hellendoorn waar ik in 2001 de praktijk van mijn vader heb overgenomen. Ik zit in een huisartsenmaatschap met vier collega’s. We werken in een modern medisch centrum met ruim 25 disciplines.  Ik heb de kaderopleiding Beleid en Beheer van het NHG gevolgd en de nodige bestuurlijke ervaring opgedaan.

Willem Veerman Lid Raad van Toezicht

Zowel lokaal als in de regio als voorzitter van een huisartsenpost en een zorggroep. Verder ben ik met veel plezier voorzitter van Vereniging VvAA (termijn eindigt in juli 2024) en heb ik nog een kleine aanstelling bij de huisartsenopleiding in Amsterdam. 

Ik ben gelukkig getrouwd met Mariëlle en heb drie kinderen die allemaal al de deur uit zijn. Ik geniet van het leven in al haar facetten! 

Ik hoop mijn bestuurlijke en toezichthoudende ervaring zinvol te kunnen inzetten voor het NHG. Ik vind het uitermate boeiend en waardevol om als klankbord, adviseur en werkgever van de Raad van Bestuur te mogen fungeren.

Waarom ben je huisarts geworden?

Ik denk dat ik primair ben gevallen voor ‘het leven van een huisarts’. Ik heb de praktijk van mijn vader overgenomen en van dichtbij kunnen ervaren hoe mooi het leven als huisarts kan zijn. Tijdens mijn studie geneeskunde heb ik natuurlijk mijn best gedaan om juist geen huisarts te worden, maar na het doorlopen van mijn co-schappen wist ik het heel zeker: ik word huisarts. Het generalisme, de gezinsgeneeskunde en de continuïteit in de relatie met patiënten vond en vind ik de mooiste aspecten van het huisartsenvak. 

Waarom ben je toezichthouder van het NHG geworden? 

Ik vind het een voorrecht een bijdrage te mogen leveren aan het NHG. Ik ben weliswaar niet gepromoveerd en mijn wetenschappelijke kennis is niet van het hoogste niveau, maar toen de positie vrijkwam met het profiel ‘huisarts met bestuurlijke ervaring’ merkte ik dat dit mij paste als een fijne jas. Ik heb enige bestuurlijke en toezichthoudende ervaring en hoop dit zinvol te kunnen inzetten voor het NHG. Ik vind het uitermate boeiend en waardevol om als klankbord, adviseur en werkgever van de Raad van Bestuur te mogen fungeren.