Wie ben je?

Sietse Wieringa

Mijn naam is Sietse Wieringa en ik ben waarnemend huisarts en ziekenhuisarts in Amsterdam en Leiden. Daarnaast ben ik onderzoeker op het gebied van kennis ontwikkeling, duurzame innovatie en governance in de gezondheidszorg. Voorheen werkte ik ook in Rotterdam, Groningen, Curacao en Engeland.

Ik wil me graag inzetten voor de huisartsgeneeskunde. Mijn kennis over richtlijnontwikkeling, online werken en duurzame zorg helpt om de dienstverlening van het NHG kwalitatief hoogwaardig te houden.

Waarom ben je huisarts geworden?  

Omdat ik alles in de geneeskunde interessant vind en geniet van het contact met patiënten.

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Ik ben lid van de NHG verenigingsraad omdat ik me graag wil inzetten voor de huisartsgeneeskunde. Mijn kennis over richtlijnontwikkeling, online werken en duurzame zorg kan helpen om de dienstverlening van het NHG kwalitatief hoogwaardig te houden. Als lid geef ik advies, maar luister ik ook naar huisartsen, praktijkmedewerkers en patiënten. Ik vind het belangrijk dat het NHG biedt wat zij nodig hebben.

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Ik ben graag bereikbaar voor medewerkers van het NHG over het dagelijks reilen en zeilen, maar ook voor vragen over internationale richtlijnontwikkeling en samenwerking.