Nikki Claassen

Wie ben je?

Na een korte carrière in de gynaecologie ben ik in 2018 huisarts geworden. Een keuze waar ik nog altijd blij mee ben! Tot voor kort heb ik als waarnemend huisarts gewerkt, maar sinds dit jaar ben ik samen met mijn maat praktijkhoudend huisarts in Uitgeest. Ik kan in mijn werk voor de VR dus uit beide ervaringen putten.
Samen met mijn man en 2 jongens (5 en 7) woon ik in een oud boerenhuisje aan de rand van Haarlem.

“ Door mijn lidmaatschap van de VR kan ik toch betrokken blijven en mijn steentje bijdragen aan de werkzaamheden van het NHG. ”

Waarom ben je huisarts geworden?  

Al tijdens de opleiding merkte ik dat ik bijna elk vakgebied wel interessant vond. Ik ben een echte generalist en hou van variatie in mijn werk. Ook vind ik het persoonlijke en laagdrempelige aan het vak erg fijn. Ik sta naast de patiënt en denk mee over zijn of haar gezondheid. En dit alles met een brede holistische blik. Dit geeft me veel werkplezier!

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Tijdens de huisartsopleiding ben ik gepromoveerd op een onderzoek naar het beloop van somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK, tegenwoordig ALK). Dit was niet alleen heel leuk en leerzaam om te doen, maar in die periode werd mij ook duidelijk hoe ontzettend belangrijk de wetenschappelijke basis is onder ons vak. Het NHG heeft met de standaarden en andere producten ontzettend veel betekend voor de ontwikkeling en positionering van de huisartsenzorg.
Na mijn opleiding ben ik dan ook bij het NHG gaan werken, eerst als richtlijnmaker, later als beleidsadviseur. Ik heb dit met veel plezier gedaan! Helaas was deze functie niet te combineren met het praktijkhouderschap en ben ik inmiddels dus gestopt. Door mijn lidmaatschap van de VR kan ik toch betrokken blijven en mijn steentje bijdragen aan de werkzaamheden van het NHG.

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Voor alle vraagstukken waarbij input van praktiserende huisartsen gewenst is, zowel vanuit het perspectief van een waarnemer als vanuit het perspectief van een jonge praktijkhouder. Extra expertise en interesse heb ik op het gebied van GGZ, SOLK/ALK en gynaecologie.