Wie ben je?

Mark van der Wel
Mark van der Wel

Ik ben geboren in 1974, gelukkig samen met vrouw en 2 dochters en genietend van veel verschillende aspecten die het leven biedt. Met plezier werk ik als huisarts in Wijkgezondheidscentrum Lindenholt (Nijmegen) en als docent/onderzoeker voor de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc. Ik heb mij verder gespecialiseerd in de integratie van zorg en welzijn, Cardiovasculair risicomanagement (CVRM, gepromoveerd op hypertensie onderzoek) en oogheelkunde.

Mijn interesses waaien veel kanten op; ik ben een echte generalist. Werken, buiten spelen in de natuur, muziek luisteren, lekker eten, wielrennen en meubels maken houden me van de straat.

Ik ben trots op ons vak en wil bijdragen aan het behouden en onderbouwen van de kernwaarden huisartsgeneeskunde. Ik kijk met een brede blik en stel kritische vragen.

Waarom ben je huisarts geworden?

Op mijn werk geniet ik van het proces van diagnostiek (de puzzel), de interactie met patiënten, de vertrouwensband, de afwisseling tussen het kleine en het grote des levens.

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Het is een bevoorrechte positie om het NHG te mogen adviseren over koers, prioriteiten, en mogelijkheden om de academische wetenschap naar de praktijk van alledag te brengen.  Als voorzitter heb ik een bijzondere rol.  Mijn eigen mening doet er minder toe, ik moet vooral zorgen dat alle leden voldoende en relevante input geven voor een advies aan het bestuur. Dat is overigens niet altijd gemakkelijk,  de VR is vaak een kakofonie van meningen. 

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Medewerkers mogen mij benaderen voor alles wat met de inhoud van het vak te maken heeft en waarin de VR een rol kan spelen.