Wie ben je?

Lisette Verlee

Ik ben Lisette Verlee, 43 jaar en woon met mijn partner en 2 zoons en een dochter in het mooie groene Zeist.

Het is heel erg leuk om alles te kunnen verbinden, en om met al deze betrokken en enthousiaste mensen samen te werken en te bouwen aan het prachtige vak van de huisarts.

Waarom ben je huisarts geworden?  

Ik ben opgeleid als huisarts. Die keuze maakte ik destijds omdat ik huisartsgeneeskunde een prachtig vak vond (en vind). Er is geen ander gebied binnen de geneeskunde dat zo veelzijdig is. Patiënten van jong tot oud, allerhande problematiek, en het kunnen opbouwen van een langdurige arts-patiëntrelatie vind ik zo mooi aan dit vak.

Naast mijn werk als huisarts, ben ik al vrij snel bij het NHG terechtgekomen. Eerst als wetenschappelijk medewerker, waarin ik heb meegewerkt aan veel verschillende NHG-standaarden en andere NHG-producten, en daarna als senior beleidsmedewerker. Sinds begin 2021 ben ik bestuurssecretaris. Deze functie bevalt mij heel erg goed. Ik werk, als spin in het web, samen met veel verschillende mensen: collega’s, partners, stakeholders en andere contacten. Ik kan ook hier mijn vak in de volle breedte uitoefenen. Heel erg leuk om, al ben ik niet langer praktiserend, op deze manier toch mijn bijdrage te blijven leveren aan
de huisartsgeneeskunde.

Waarom ben je lid geworden van de Verenigingsraad van het NHG? 

Als bestuurssecretaris ben ik ook secretaris van de Verenigingsraad en de Raad van Toezicht. Daarnaast ben ik secretaris van de universitaire afdelingen huisartsgeneeskunde (UH NL). Het is heel erg leuk om alles te kunnen verbinden en om met al deze betrokken en enthousiaste mensen samen te werken en te bouwen aan het prachtige huisartsenvak.

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Als bestuursscecretaris ondersteun en adviseer ik het NHG-Bestuur bij hun taken. Huisartsgeneeskunde zit nog steeds in mijn hart dus ik denk ook graag mee over inhoudelijke vraagstukken. Verder hou ik toezicht op gemaakte afspraken en processen. Dit doe ik natuurlijk ook voor de Verenigingsraad en de Raad van Toezicht. Ik werk heel graag samen en ben een echte verbinder. Als je een vraag hebt voor de Verenigingsraad, het NHGBestuur of de Raad van Toezicht dan kun je bij mij terecht!