Wie ben je?

Jolien Poerink

Ik werk als huisarts in een academische huisartsenpraktijk in Nijmegen. Hier ben ik sinds kort praktijkhouder. Hiervoor werkte ik als waarnemend huisarts in Rotterdam. Zodoende kan ik beide ‘rollen’ als huisarts met elkaar vergelijken.

Waarom ben je huisarts geworden? 

Ik ben huisarts geworden omdat ik alle specialismen interessant vond en geïnteresseerd ben in de mens als geheel. Het is bijzonder dat je als huisarts een langdurige patiëntrelatie kan opbouwen en zodoende een stukje met de patiënt meeloopt. Ik heb geen specialisatie binnen het huisartsenvak.

Binnenkort ga ik lesgeven aan geneeskundestudenten op de Radboudumc.

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de combinatie van wetenschap en praktijk en verbinding leggen tussen het NHG en het werk van de (jonge) huisarts.

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Ik ben huisarts geworden omdat ik alle specialismen interessant vond en geïnteresseerd ben in de mens als geheel. Het is bijzonder dat je als huisarts een langdurige patiëntrelatie kan opbouwen en zodoende een stukje met de patiënt meeloopt. Ik heb geen specialisatie binnen het huisartsenvak. Binnenkort ga ik lesgeven aan geneeskundestudenten op de Radboudumc.

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Medewerkers mogen mij benaderen om laagdrempelig te sparren over huisartsgeneeskundige onderwerpen.