Henk Schers
Henk Schers

Wie ben je?

Ik heb mijn opleiding in Nijmegen gevolgd, en mijn tweejarige huisartsenopleiding gedaan in het Betuwse Zetten. Ik ben nu ruim 20 jaar huisarts in het academische gezondheidscentrum Thermion in Lent (Nijmegen).

Daarnaast werk ik als hoogleraar huisartsgeneeskunde aan het Radboud Universitair Medisch Centrum (Radboudumc) met als focus regionale netwerkvorming en vernieuwing in transmurale zorg. Ik woon op een mooi plekje in Nijmegen en onze 4 kinderen zijn inmiddels op één na het huis uit. In mijn vrije tijd loop ik hard, speel golf, en probeer veel te lezen (wat te weinig lukt). 

“Ik moet zorgen dat leden voldoende en relevante input geven voor een advies aan het bestuur. Dat is niet altijd gemakkelijk, de VR is vaak een kakofonie van meningen.”

Waarom ben je huisarts geworden?  

Ik ben ooit huisarts geworden omdat ik niet goed kon kiezen, ik vond veel dingen interessant. De breedte van het vak vind ik aantrekkelijk, net zoals de continuïteit en de langdurige relaties met patiënten. Daarom heb ik ook niet echt een specialisme.

Het is een uitdaging is om met veel epidemiologisch denken en weinig diagnostische hulpmiddelen van klacht naar advies en behandeling te komen.   

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Het is een bevoorrechte positie om het NHG te mogen adviseren over koers, prioriteiten, en mogelijkheden om de academische wetenschap naar de praktijk van alledag te brengen.  Als voorzitter heb ik een bijzondere rol.  Mijn eigen mening doet er minder toe, ik moet vooral zorgen dat alle leden voldoende en relevante input geven voor een advies aan het bestuur. Dat is overigens niet altijd gemakkelijk,  de VR is vaak een kakofonie van meningen. 

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Medewerkers mogen mij benaderen voor alles wat met de inhoud van het vak te maken heeft en waarin
de VR een rol kan spelen.