Heike Heineman

Wie ben je?

Ik ben een paar jaar waarnemend huisarts geweest in het noorden van het land. Sinds juli ’21 praktijkhouder in het Groningse Helpman.

Ik vind het interessant om breed over ons vak na te denken. De VR mag adviezen geven aan het bestuur, leuk! Ik zit, namens de VR, ook in de autorisatiecommissie, een verrijking.

Waarom ben je huisarts geworden?  

Ik vond tijdens mijn geneeskundestudie alles leuk. Via omzwervingen als ANIOS kindergeneeskunde, ANIOS KNO en ANIOS verpleeghuisarts uiteindelijk aan de opleiding huisartsgeneeskunde begonnen.

Nu weet ik dat ik het leukste vak heb gekozen. Ik blijf het bijzonder vinden dat al die verschillende mensen met variëteiten aan klachten mij komen bezoeken voor hun vragen. Ik mag op zoek naar kabouters in peuter oren, praat over erectieproblemen en het leven, en dat allemaal op een ochtend. Dat kunnen weinig mensen zeggen en maakt het vak het mooiste wat er is. Een specialisme heb ik niet, het is al moeilijk genoeg om generalist te zijn.

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Ik ben in de Verenigingsraad gekomen omdat mijn oud opleidster er ook bij zat en zij dit wel wat voor mij vond. Ik vind het interessant om breed over ons vak na te denken, de VR mag gevraagd en ongevraagd adviezen geven aan het bestuur, dat is leuk! Ik zit namens de VR ook in de autorisatiecommissie (AC) wat voor mij weer een verrijking is voor mijn dagelijkse praktijk.

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Als je een ‘gewone huisarts’ nodig hebt omdat je iets wilt toetsen of het handig is en gebruikt gaat worden door de rest van ‘de gewone huisartsen’ – dan ben je bij mij aan het goede adres.