Wie ben je?

Hedwig Vos verenigingslid
Hedwig Vos

Ik ben 18 jaar huisarts in Den Haag, sinds eind 2019 hoofd van de huisartsopleiding van het Leids universitair medisch centrum (LUMC) en daarnaast kaderarts Beleid en Beheer. Verder ben ik Universitair Hoofddocent (UHD) in het LUMC met als aandachtsgebieden genderverschillen en ‘population oriented primary care’.  

Ik ben moeder van 2 jongens van 10 en 12 jaar oud en in de spaarzame vrij tijd die ik nog over heb ga ik graag naar het strand. En als het weer  het een beetje toe laat ga ik de zee in. 

“Ik zit in de Verenigingsraad omdat ik het miste om betrokken te zijn bij het NHG.”

Waarom ben je huisarts geworden?  

Als huisarts ben je een generalist, dat sprak me aan. Zelf ben ik namelijk ook een allrounder. Ik zocht verder een extramuraal vak waarbij je werkt met en tussen de mensen in de wijk. Hierbij vind ik het belangrijk om mij te richten op het verkleinen van gezondheidsverschillen. Dit onderwerp had ook in de Haagse Gemeenteraad mijn aandacht.

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Het is in eerste instantie gebruikelijk om als hoofd van de huisartsopleidingen in de Verenigingsraad te zitten. Daarnaast miste ik het om betrokken te zijn bij het NHG. Ik heb het laatste deel van mijn periode als lid van de Raad van Toezicht namelijk niet afgemaakt, omdat ik lid werd van het managementteam van een academische huisartsenafdeling.

Mijn rol als lid van de Verenigingsraad staat in feite los van mijn functie als hoofd van de huisartsopleiding. Het perspectief van opleiders en huisartsopleidingen wordt ook door andere leden vanuit de Verenigingsraad vertegenwoordigd. Hierdoor kan ik mijn aandacht geven aan andere zaken. Ik ben huisarts in een grote stad, met veel bestuurlijke en ook aardig wat politieke ervaring.

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Medewerkers van het NHG mogen mij benaderen voor alles wat met het NHG te maken heeft. Vanuit mijn promotieonderzoek weet ik veel over genderverschillen.