Wie ben je?

Claudia Frakking – van Dijk

In 2008 heb ik mijn huisartsenopleiding in Utrecht afgerond en heb vervolgens een aantal jaar als waarnemer gewerkt in de regio Utrecht.

Op dit moment ben ik praktijkhouder in Amstelveen en heb daar een duo-praktijk binnen een HOED in gezondheidscentrum Marne. Daarnaast ben ik huisartsopleider bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en voorzitter van het Dagelijks Bestuur van het Wijksamenwerkingsverband Marne.  

Afgelopen jaren was ik toetsdeskundige en onderwijsontwikkelaar bij de Huisartsenopleiding Nederland en was actief binnen de LOVAH (met name in de Werkgroep Europese Samenwerking).  

Ik woon in Bunnik, ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik sport veel (turnen en tennis) en vind het heerlijk om op de bank te zitten met een boek, of samen met man of kinderen een leuke serie te kijken.  

Ik vind het fijn om te weten wat er speelt en om huisartsen te verbinden met de soms wat theoretische instelling van het NHG.

Waarom ben je huisarts geworden?  

Omdat ik het meest geniet van de ‘kleine klikjes’ die je met patiënten kan hebben in het onderlinge contact. Dat gebeurt gewoon het meest bij mensen die je langer kent, die je vertrouwen en met wie je mee kan groeien. Daarnaast vind ik de breedte van het vak leuk, de stervensbegeleiding heel waardevol en ik vind het heerlijk dat, als ik het niet meer weet, ik altijd nog kan verwijzen naar de specialist.

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Omdat ik het fijn vind om te weten wat er speelt, om contact te hebben met huisartsen door het hele land, maar ook om de “gewone” huisarts met de voeten in de klei, te verbinden met de soms wat theoretische instelling van het NHG.

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Met vragen over praktische haalbaarheid van ideeën, ik denk graag kritisch mee.