Bram Gerrits

Wie ben je?

Gelukkig getrouwd, met onze zoon en 3 dochters wonend in Uden, waar mijn vrouw anesthesioloog is. Sinds 2010 werk ik als apotheekhoudend huisarts in het land van Maas en Waal in Horssen, het dorp waar ik ben geboren en getogen. Het betreft de oude praktijk van mijn ouders, die mijn broer en ik samen hebben overgenomen.

Daarnaast werk ik als docent bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud UMC, ben ik opleider van coassistenten en lid van de Transmuraal tafel Nijmegen.

In mijn vrije tijd vind ik veel dingen leuk: muziek, sport, cultuur, koken en een druk sociaal familie leven.

“Zoals velen zocht ik een plek om mee te kunnen werken aan de toekomst van ons huisartsenvak. Bij de VR denk ik dat op de inhoud te kunnen doen.”

Waarom ben je huisarts geworden?  

Het is mij met de paplepel ingegoten: laagdrempelig mensen bijstaan met een variatie aan klachten op verschillende vakgebieden in verscheidene fases van hun leven. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in hoe mensen omgaan met hun ziek zijn en welke keuzen zij maken; dus alle aspecten van de geneeskunde boeien mij. Dan kun je niet anders dan uitkomen bij de huisartsgeneeskunde.

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

De gezondheidszorg is continu in ontwikkeling. Kritisch denken, je afvragen waarom zaken gaan zoals ze gaan en zoeken naar verbetering en vooruitgang is belangrijk. Zoals velen heb ik daar ook een mening over en zocht ik een plek om die mening op constructieve wijze te kunnen uiten, en om mee te kunnen werken aan de toekomst van ons huisartsenvak. Bij de VR denk ik dat op de inhoud te kunnen doen.

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Iedereen mag mij overal voor benaderen, maar bovenal over makkelijke, laagdrempelige samenwerking in de zorg.