Wie ben je?

Astrid Drijkoningen

Ik ben huisarts in opleiding in Utrecht en secretaris in het landelijke bestuur van de LOVAH. Samen met mijn vriend Thijs woon ik in Utrecht.

Ik ben graag buiten, speel piano, loop hard en tennis en heb een brede interesse; van politiek tot techniek en economie. Verder luister ik naar informatieve podcasts waar ik maar kan. Een onderwerp dat ik extra interessant vind is duurzaamheid, zowel in mijn persoonlijke leven als in het huisartsenvak. 

Het is belangrijk dat ook de toekomstige generatie huisartsen actief meedenkt over alle aspecten van het vak. Ik ben graag op de hoogte van wat er speelt.

Waarom ben je huisarts geworden?  

Het vele en langdurige contact met patiënten trekt mij het meest aan in de huisartsgeneeskunde. Elk mens heeft zijn eigen verhaal en het verhelpen van of ondersteunen bij uiteenlopende klachten maakt ons vak eindeloos divers. Het runnen van een eigen praktijk lijkt mij een prachtige uitdaging.  

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Ik ben als adviseur vanuit de LOVAH lid geworden van de Verenigingsraad. In de Verenigingsraad vertegenwoordig ik de huisartsen in opleiding. Het is belangrijk dat ook de toekomstige generatie huisartsen actief meedenkt over alle aspecten van het vak. Ik ben graag op de hoogte van wat er speelt. 

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen? 

Medewerkers van het NHG mogen mij benaderen als ze een mening van een toekomstig huisarts willen horen of willen sparren over duurzaamheid of andere thema’s die de komende jaren invloed gaan hebben op het huisartsenvak.