U bent hier

Veelgestelde vragen over pneumokokkenvaccinatie bij 60-plussers

9 oktober, 2019

Naar aanleiding van het advies van de Gezondheidsraad komt vanaf 2020 de pneumokokkenvaccinatie beschikbaar in de huisartsenpraktijk voor mensen tussen 60 en 75 jaar. Dit is op verzoek van het ministerie van VWS en na zorgvuldige afweging in de LHV-ledenraad. De voorbereidingen om het vaccinatieprogramma zo makkelijk mogelijk te laten verlopen zijn in volle gang.

In het wetenschappelijke tijdschrift van het NHG, Huisarts en Wetenschap, staan antwoorden op veelgestelde vragen van huisartsen. Vragen die in dit artikel worden beantwoord, zijn bijvoorbeeld: Welke ziektebeelden worden veroorzaakt door pneumokokken? Wie komen in aanmerking voor een pneumokokkenvaccinatie in dit programma? Hoe kan dit programma uitgevoerd worden in de huisartsenpraktijk? Ook op NHG.org zijn de veelgestelde vragen over pneumokokkenvaccinatie bij 60-plussers opgenomen. 

Alle vragen en antwoorden met betrekking tot pneumokokkenvaccinatie bij 60-plussers vindt u hier.

Op verzoek van het RIVM ontwikkelt het NHG een praktijkhandleiding en een korte e-learning over de invoering van de pneumokokkenvaccinatie in de huisartsenpraktijk. Beide producten verschijnen in mei 2020.

Meer informatie