Betrouwbaar, betrokken en toegankelijk
Bij thuisarts vind je eerlijke en deskundige informatie waarop je kunt vertrouwen. Alles wat je leest, is zorgvuldig samengesteld door experts en gebaseerd op actuele medische kennis. We werken samen met zorgprofessionals en gebruikers. Door samen te bouwen aan thuisarts en regelmatig te onderzoeken wat gebruikers nodig hebben, blijven we een betrokken en betrouwbare gids voor gezondheidsvragen.
Wat speelt er nu?
- Terugblik 2024
- Hoe zoeken Nederlanders informatie over gezondheid en ziekte?

Alle informatie is geschreven
- door artsen
- vanuit patiëntenperspectief
- in eenvoudige taal (B1-niveau)
- volgens de laatste wetenschappelijke inzichten
65 Keuzekaarten
239 Films
60 Anatomische tekeningen
628 Onderwerpen

Thuisarts gebruiken in jouw praktijk
Met thuisarts help je patiënten om zich beter te informeren. Op thuisarts.nl staat bijvoorbeeld aangegeven wanneer het verstandig is om een arts te raadplegen en wanneer dit niet nodig is.
Wist je dat…
- De informatie op thuisarts.nl is gebaseerd op betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen?
- 48% daarvan betrekking heeft op de eerste lijn, 40% op de tweede lijn en andere specialistische informatie en 8% op de kwaliteitsrichtlijnen van de GGZ?
- Thuisarts.nl continu bezig is om nieuwe onderwerpen en situaties toe te voegen of ze volledig te actualiseren?
- 10 keuzehulpen en ruim 50 keuzekaarten op Thuisarts.nl staan om het samen beslissen te ondersteunen?
- Dat niet alleen huisartsen, specialisten maar ook taalredacteuren eraan werken om de informatie op thuisarts begrijpelijk voor iedereen te maken?
Geschiedenis van thuisarts
Het NHG introduceerde thuisarts rond 2012 als online variant van de NHG-patiëntenbrieven en patiëntenfolders. Tot 2016 was thuisarts alleen gebaseerd op NHG-richtlijnen voor huisartsen.
Tegenwoordig werkt thuisarts voor de inhoud samen met meer dan 70 organisaties. Op thuisarts.nl staat naast huisartsgeneeskundige inhoud, ook informatie over behandelingen in het ziekenhuis op basis van richtlijnen van de Federatie Medisch Specialisten en de Patiënten federatie Nederland. Informatie over de meest voorkomende psychische aandoeningen is gemaakt in samenwerking met AKWA GGZ.