U bent hier

Start campagne Samen Beslissen

4 augustus, 2021

Op maandag 6 september start een nieuwe, anderhalf jaar durende campagne over Samen Beslissen. De campagne gaat over een openhartig gesprek tussen zorgverlener en patiënt of cliënt. Samen Beslissen kan het verschil maken tussen goede, passende zorg, en zorg waar mensen niet bewust voor gekozen hebben, of zelfs niet helemaal achter staan. Door samen te beslissen zijn mensen tevredener over de zorg die zij krijgen en trouwer aan de afspraken die zij met hun zorgverlener maken.

Samen Beslissen is de grootste campagne over dit onderwerp ooit. In de huisartsenzorg, medisch specialistische zorg, paramedische zorg en wijkverpleging wordt het thema op de kaart gezet. Het brede publiek gaat dit zien en horen op tv, radio, billboards in print en online. Ook het NHG draagt bij aan de campagne Samen beslissen.

Doelgroeponderzoek

Toch gaat het niet vanzelf. Voorafgaand aan de campagne is een doelgroepenonderzoek gedaan. 46 procent van de zorgverleners zegt dat zij met de patiënt of cliënt samen de beslissing nemen. En 37 procent van de deelnemers aan het onderzoek ervaart dit zo. Deze campagne geeft zorggebruikers en zorgverleners tips en hulpmiddelen om beter en vaker samen te beslissen.

Campagnematerialen

Vanaf 6 september start de campagne. Wilt u meedoen en bijdragen aan de campagne? Bestel (posters, pennen) of download (flyers, roll-up banieren) dan nu alvast uw campagnematerialen. Met een eenvoudige tool maakt u daarnaast uw eigen social media uitingen.

Heeft u hiervoor interesse, stuur dan een e-mail naar communicatie@nhg.org. Dan zorgen wij dat u de inloggegevens ontvangt en aan de slag kan.

Uitkomstgerichte zorg

De campagne Samen Beslissen is een initiatief van het programma Uitkomstgerichte Zorg. Naast de huisartsenzorg richt de campagne Samen Beslissen zich ook op de sectoren medisch-specialistische zorg, paramedische zorg en wijkverpleging.

Meer informatie

Lees meer over de campagne Samen Beslissen.