Digitale triage: handig. En veilig… Toch?

Digitale triage’ wordt steeds vaker gepresenteerd als dé of als één van de oplossingen voor tekorten in de zorg. Maar hoe werkt dat dan in de praktijk? En hoe veilig is het? En kan en mag dat zo maar? Aan de hand van dit voorbeeld en met deze vragen bieden Huib Hezemans en Stijn van de Broek (beiden NHG) een aantal praktische handvatten.

We vertellen wat er landelijk gebeurt. Het doel van de sessie is dat deelnemers bekend zijn met de toepasbaarheid van Digitale triage in de huisartsenpraktijk en landelijke ontwikkelingen en informatiebronnen.

Nieuwe generatie gegevensuitwisselingen huisartsenzorg

De huidige gegevensuitwisseling loopt tegen grenzen aan. Voor aanpassingen zijn andere standaarden nodig. De tijdelijke stelselhouder (VWS) heeft besloten dat de uitwisseling van gegevens moet plaatsvinden met een generieke technische uitwisselstandaard.

De sessie van Erica Bastiaanssen (NHG) en Gert Koelewijn (Nictiz) gaat in op de gevolgen voor de huidige uitwisselingen tussen huisartsen onderling, andere zorgverleners en de patiënt. Ook bespreken we de voordelen en impact van gegevensuitwisseling op basis van nieuwe standaarden.

Organisatie en praktische informatie

Het congres wordt georganiseerd door NedHIS, de koepel van gebruikersverenigingen van huisartsinformatiesystemen(HISsen).

Het NedHIS-Congres vindt plaats op woensdag 20 maart 2024 in het Van der Valk hotel Vianen. Het evenement is geaccrediteerd voor huisartsen, assistentes, praktijkmanagers en POH’s. Meer informatie en aanmelden doe je op de website van het NedHIS.