Doe de Integriteitsscan  

Legt het systeem bij alle informatie van derden steeds vast wie de bron is? Heeft je praktijk een goede bescherming tegen virussen en malware? Zomaar wat vragen uit de Integriteitsscan.  

Beantwoord de 10 vragen, voer je e-mailadres in en ontvang uitkomsten en tips over waar je nog verbeteringen kunt doorvoeren.  

Bewustwording bij je praktijkteam 

Bekijk de tips en adviezen voor medewerkers om bewustwording te creëren.  

Krijg een volledig beeld van je informatiebeveiliging  

Naast de Integriteitsscan is het ook belangrijk om de Privacyscan en de Beschikbaarheidsscan uit te voeren. De 3 scans tezamen geven een volledig beeld hoe het er bij jouw praktijk voor staat en welke stappen je nog kunt zetten. 

Meer weten?   

  • Informatiebeveiliging is maatwerk en de juiste set aan maatregelen verschilt daarom ook flink per praktijk. Toch zijn er wel enkele basisbeginselen die voor elke huisartsenpraktijk van toepassing zijn. Bekijk de uitgangspunten.
  • Welke maatregelen kun je toepassen? Voor het op orde brengen van de informatiebeveiliging van de huisartsenpraktijk zijn maatregelen nodig. Denk aan preventieve maatregelen om schade te voorkomen of beperken, maar ook aan correctieve maatregelen.