U bent hier

NHG-Kaderopleiding Huisarts en Spoedzorg

Opleiding start op 17 en 18 september 2020

Organisatie

De NHG-kaderopleiding Huisarts en Spoedzorg is een samenwerking tussen het NHG, Erasmus MC, Radboud UMC en Schola Medica. Samen staan ze garant voor huisartsenspoedzorg expertise op het hoogste niveau.

Plaats

Het onderwijs vindt (grotendeels) plaats in Utrecht.

Introductie

Spoedzorg maakt van oudsher deel uit van de huisartsgeneeskunde. Met de komst van huisartsenposten is de belangstelling van huisartsen voor de organisatie en de inhoud van de spoedzorg sterk toegenomen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat “Huisarts en Spoedzorg” hoog op de agenda staat bij het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Getuige hiervan zijn onder andere de recente ontwikkeling van het NHG-standpunt Huisarts en Spoedzorg, het NHG-congres Help! Een spoedgeval en het Spoedboek voor de huisarts. Een nieuwe loot kondigt zich aan: de NHG-kaderopleiding “Huisarts en Spoedzorg”.

Kenmerken

In het voorjaar van 2015 is de eerste lichting met een groep van 18 huisartsen van start gegaan. De diverse facetten van de Huisartsen spoedzorg worden belicht en uitgediept. Medisch inhoudelijk wordt state-of-the-art onderwijs gedoceerd in samenwerking met Schola Medica.

De groep wordt gemotiveerd de huisartsenspoedzorg verder wetenschappelijk te onderbouwen en een rol te spelen in richtlijnontwikkeling. Daarnaast krijgen samenwerking, beleid en organisatie ook nadrukkelijk de aandacht. Na twee jaar zullen de eerste huisarts-experts de opleiding afronden.

Deze NHG-kaderopleiding is een uitstekende basis om bijvoorbeeld medisch manager van de huisartsenpost te worden, een rol te spelen in wetenschappelijk onderzoek en richtlijnontwikkeling, nascholingen te ontwikkelen of om op te treden als expert-docent.

Algemene informatie

Duur kaderopleiding: 2 jaar.

Kosten

De prijs voor individuele huisartsen is € 4.975,- per jaar.

Accreditatie

40 punten per jaar.

Tijdsinvestering

Gemiddeld 1 dag per week. 

Meer informatie en aanmelding

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met de coördinatoren van de NHG-kaderopleiding Huisarts en Spoedzorg:  Martijn Rutten, inhoudelijk coördinator (024-3666264) of Gerrit-Jan Vrielink, onderwijscoördinator (010-7043281). Lees meer op de website: huisartsenspoedzorg.nl

Downloads