U bent hier

Programma's voor Individuele Nascholing (PIN)

Het NHG verzorgt inhoudelijke nascholing op basis van de NHG-Richtlijnen die aansluit op de praktijk van alledag. Het volgen van deze nascholing vergoot uw kennis en daarmee de kwaliteit van zorg die u levert. Met onze digitale nascholing doet u dit bovendien waar en wanneer het u uitkomt.

Per jaargang verschijnen er tien PIN’s, ieder geaccrediteerd voor 2 uur. De PIN’s worden ondersteund met film- en geluidsmateriaal. PIN´s zijn zowel te volgen op uw computer als uw tablet. PIN’s zijn 5 jaar geldig of totdat de inhoud niet meer actueel is. Meer informatie over de accreditatie van een PIN leest u hier.

Nieuw per 20/05: e-learning Pneumokokkenvaccinatie

Deze e-learning is gebaseerd op de praktijkhandleiding Pneumokokkenvaccinatie (mei 2020).

Kernboodschap
De uitvoering van het Nationaal Programma Pneumokokkenvaccinatie Volwassenen (NPPV) start dit najaar. Dit programma is opgezet om volwassenen tussen 60 en 75 jaar te vaccineren tegen pneumokokken, om zo deze groep beter te beschermen tegen ziekte en sterfte. Gezien de COVID-19-pandemie is er voor gekozen om de meest kwetsbare groep met voorrang te vaccineren in 2020: ouderen van 73 tot en met 79 jaar. Voor alle NHG-leden is er nu een praktijkhandleiding en een e-learning beschikbaar.

PIN in vogelvlucht

Deze korte e-learning geeft informatie over:

 • de redenen voor de invoering van het programma
 • de organisatie van de vaccinaties in de huisartsenpraktijk
 • de toepassing van het vaccin
 • informatiemateriaal

Het gemak van het PIN-abonnement 2019/2020

Als PIN-abonnee bent u niet alleen goedkoper uit, ook worden nieuwe PIN's automatisch aan uw leeromgeving toegevoegd en wordt u geïnformeerd zodra deze klaarstaat. U kunt het PIN-abonnement op ieder gewenst moment van het jaar afsluiten via de NHG-Webwinkel, u ontvangt dan alle verschenen PIN´s van die jaargang. Deze PIN's verschijnen in jaargang 2019/2020 (volgorde en onderwerpen onder voorbehoud):

 1. Polyfarmacie (september 2019)
 2. Voeding in de spreekkamer (oktober 2019)
 3. Complexe zorg, hoe pak je dat aan? (november 2019)
 4. SAP / Stoppen met roken (december 2019)
 5. Schouderklachten (januari 2020)
 6. Traumatische Knieklachten (februari 2020)
 7. Spoed of geen spoed (maart 2020)
 8. Dementie (april 2020)
 9. Anticonceptie (mei 2020)
 10. Nazorg bij Kanker (juni 2020)

Aan de slag

Uw PIN's vindt u in uw 'Mijn NHG-Leeromgeving'. Deze is te bereiken door in te loggen met uw HAweb-account. Als u nog geen HAweb-account hebt, moet u deze eerst aanmaken. Hier leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Losse PIN's bestellen

Liever geen abonnement? Losse PIN's kunt u aanschaffen in de webshop. Na het plaatsen van de bestelling kunt u binnen 1 à 2 werkdagen aan de slag.

Abonnement opzeggen?

Uw kunt uw abonnement alleen schriftelijk opzeggen via ledenservice@nhg.org, met een opzegtermijn van een maand.

Contact

Wilt u meer weten over onze nascholing, het PIN-abonnement of loopt u tegen problemen aan? Wij helpen u graag en zijn telefonisch bereikbaar via 088-5065500 of per e-mail via ledenservice@nhg.org