Lieke Koster

Huisarts in Amstelveen

“Het NHG kan een gezamenlijk signaal vanuit de huisartsen geven”

Het is belangrijk om toekomstbestendig te zijn. Ik heb een eigen praktijk waarin ik wil blijven groeien en bouwen aan een fijne werkplek voor mezelf en mijn personeel. Maar ik wil ook mijn patiënten zo goed mogelijk bedienen. Daarvoor is het belangrijk om zowel op zorggebied mee te groeien, als op maatschappelijk gebied en het milieu. Klimaatverandering is voor de huisarts op alle vlakken relevant. Niet iedere huisarts is daar al mee bezig. Het NHG kan hier heel goed in helpen met adviezen over stappen die genomen kunnen worden, zodat we daar als huisartsen gezamenlijk in kunnen optrekken.

Een pandemie zoals de coronapandemie kan in de toekomst weer gebeuren. Het is goed dat het NHG ons ook dan ondersteunt met handvatten en richtlijnen om daarmee om te gaan.

We krijgen als huisartsen veel nieuwe taken op ons bord, ook vanuit de tweede lijn en de ggz. Dat geeft veel extra werkdruk. Het NHG kan adviseren wat wel tot de huisartsentaken behoort en wat niet.

Het NHG is een organisatie met aanzien en kan voor ons een goede sparringpartner in de politiek zijn door een gezamenlijk signaal vanuit de huisartsen te geven. Zo kan er een goede balans blijven tussen het werk volhouden, goede zorg leveren en hart voor het vak behouden.