Anne Loohuis

Huisarts in zuid-Laren

“Dat het NHG onafhankelijke scholing specifiek voor de huisarts aanbiedt, is echt uniek”

Huisartsgeneeskunde is een mooi vak en het is belangrijk dat huisartsen zich verenigen. Het NHG is een al lang bestaand genootschap. Het is heel belangrijk dat je, hoewel je best wel vaak individueel werkt, toch met z’n allen werkt aan  de verbetering en ontwikkeling van het vak. Mede door het NHG kan ik mij als huisarts op efficiënte wijze verder blijven  ontwikkelen, op een manier die direct aansluit bij de praktijk.

Het is fijn dat  het NHG scholing onafhankelijk kan aanbieden en daarbij de meest recente uit-komsten van onderzoek gebruikt. Dat je moet blijven leren, is voor mij duidelijk. Het NHG biedt scholing aan vanuit het perspectief van de huisarts, dus zowel uit de praktijk gegrepen als met de evidence die van toepassing is  op de eerste lijn. Meestal zie je scholing vanuit de tweede lijn of scholing die gesponsord is. 

Dat het NHG onafhankelijk is en scholing specifiek voor de  huisarts aanbiedt, is echt uniek. Het NHG zou zich wat meer kunnen profileren tijdens de opleiding,  bijvoorbeeld door onderwerpen te kiezen die op dat moment aansluiten bij  de beleving van de AIOS . Niet iedere AIOS is bekend met wat het NHG doet.  Daarnaast kan het NHG ook bij nieuwe ontwikkelingen een standaard voor iedereen bieden, zodat we van elkaar weten wat we doen, wat we belangrijk  vinden en hoe wij vinden dat het moet. Zo voel je je als huisarts onderdeel van een groep, terwijl we allemaal op onze eigen plek werken.”