U bent hier

WONCA Europe zeer geslaagd: kijk nu terug

28 juli, 2021

Deze maand organiseerde het NHG een succesvolle online editie van WONCA Europe. Doel van het congres? Het verbeteren van de zorgkwaliteit en het stimuleren van kennisuitwisseling binnen de Europese huisartsengemeenschap. Tot 10 oktober is het mogelijk om het congres terug te kijken en uw kennis te verrijken, ook als u niet aanwezig was. Voor NHG-leden geldt een aantrekkelijke ledenkorting, er zijn 20 accreditatiepunten toegezegd.

Jaarlijks organiseert WONCA Europe een internationaal congres. Ruim 1250 deelnemers uit 66 landen wereldwijd namen dit jaar deelZowel live als on-demand. En het deelnemersaantal groeit nog, want registreren kan nog steeds. De goed gewaardeerde inhoud blijft namelijk beschikbaar tot 10 oktober 2021. 

“Thank you for this great conference! The topics and presentations were very interesting. If you have any chance to follow it on demand, highly recommended to do so” - deelnemer

Persoonsgerichte zorg in de praktijk

Het thema dit jaar was persoonsgerichte zorg in de praktijk. Centraal stonden klinische onderwerpen zoals:

  • cardiovasculair risicomanagement (CVRM)
  • luchtwegaandoeningen
  • kanker en ouderenzorg (gekoppeld aan niet-klinische onderwerpen zoals samen beslissen)
  • gezondheidsvaardigheden
  • ethische dilemma’s
  • e-health

Uiteraard was er ook veel aandacht voor de impact van COVID-19 op de eerstelijnszorg.

In augustus leest u in Huisarts en Wetenschap een uitgebreide terugblik.

‘We kregen veel complimenten dat mensen het een fijn congres vonden’, aldus Jako Burgers van het NHG.

Dorien Zwart, voorzitter organisatiecommissie, voegt toe: ‘Er wordt veel on demand naar de inhoud gekeken en dat is precies de bedoeling, zodat huisartsen het goed kunnen combineren met hun drukke werkzaamheden in de praktijk en hun privéleven.’

Kijk nu terug met ledenkorting

In het platform zit nog altijd een ‘goudmijn aan content’. De komende periode is dit extra voordelig terug te kijken. NHG-leden betalen slechts € 260 in plaats van het reguliere tarief van € 380. Dit levert u ook nog eens 20 accreditatiepunten op. De content is beschikbaar tot 10 oktober 2021. Schrijf u in als WONCA member en/ of ga direct naar het virtuele platform om de content te bekijken. 

Meer informatie over WONCA en het programma