U bent hier

Vermoedens van kindermishandeling? Leer hoe u het kind erbij betrekt

Kind Centraal meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

2 oktober, 2020

Op 28 september is Kind Centraal gestart. Met zes challenges in zes weken kunnen professionals die werken met kinderen vaardigheden en bewustwording rondom het betrekken van kinderen verder verbeteren.

Bij vermoedens van kindermishandeling betrekt u als huisarts natuurlijk het kind. Maar hoe, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met 6 challenges biedt Augeo een originele en laagdrempelige zelftest aan. Aanmelden kan via www.augeo.nl/kindcentraal. Het doel is om kennis en inzicht te vergroten over hoe u kinderen betrekt als u vermoedt dat ze thuis niet veilig zijn. Vanaf 28 september wordt wekelijks een nieuwe challenge verzonden. Via het forum van Kind Centraal kunt u verder discussiëren en ervaringen en tips uitwisselen.

Handreiking participatie kinderen

Er is veel behoefte aan training op het gebied van het betrekken van kinderen. Dit blijkt ook uit de recente evaluatie van de Wet verplichte meldcode. Het initiatief Kind Centraal komt voort uit de Handreiking Participatie van kinderen in de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling (Augeo/VWS). In deze handreiking vindt u concrete handvatten en inpassingsmogelijkheden om participatie van kinderen structureel te waarborgen.

Voorlichting op Thuisarts.nl

Op Thuisarts.nl is uitgebreide patiënteninformatie over kindermishandeling beschikbaar. Als huisarts kunt u verwijzen naar deze informatie.

Meer informatie