U bent hier

Subsidieoproep ZonMw rond psychische huisartsenzorg

16 juni, 2022

ZonMw roept onderzoeks- en praktijkorganisaties op om een subsidieaanvraag in te dienen voor praktijkgericht onderzoek naar psychische zorg in de eerstelijn. Onderzoek moet zich richten op het verbeteren van de toegankelijkheid en organisatie van de ggz en om de omslag naar passende zorg te versterken in de eerstelijns psychische zorg.

In deze subsidieronde kan budget worden aangevraagd voor praktijkgericht onderzoek. Het doel van praktijkgericht onderzoek is het oplossen van actuele praktijkvragen, die impact realiseren voor de gehele ggz in Nederland. Het te bestuderen onderwerp dient aan te sluiten bij zaken waar mensen in de praktijk tegenaan lopen. Kenmerkend aan het onderzoek is het participatieve karakter, waarbij er een nauwe samenwerking is tussen onderzoek, praktijk en cliënten en naasten om het onderzoek en de resultaten verder te brengen. Het is niet de bedoeling om theorieën te ontwikkelen, te onderbouwen of uit te werken.

Subsidieaanvraag indienen

Wilt u uw subsidieaanvraag indienen? Regel dan vóór 4 juli 2022 uw vooraanmelding. De sluitingsdatum voor het indienen van uw aanvraag is vervolgens 6 september 2022 om 14:00 uur.