U bent hier

Reeks gratis en geaccrediteerde webinars over COVID-19

24 maart, 2020

Het webinar over COVID-19 van vorige week op MedischeScholing.nl, waaraan maar liefst 12.000 zorgverleners deelnamen, krijgt een vervolg. NHG, LHV en MedischeScholing.nl slaan de handen ineen en nemen het initiatief voor een reeks van webinars in de komende weken.

Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten structureel vervolg aan het webinar te geven. Het eerstvolgende webinar is donderdag 26 maart om 20.00 uur, gevolgd door een wekelijkse of tweewekelijkse reeks (afhankelijk van actuele situatie) vanaf woensdag 1 april. Alle webinars zijn geaccrediteerd voor alle artsen en gratis.

In het NHG-dossier over het coronavirus en op de LHV-website is al veel informatie terug te vinden over het coronavirus. De webinars zijn een extra medium om u als huisarts te informeren over de actuele stand van zaken rondom COVID-19. Laagdrempelig, toegankelijk en interactief om u zo snel op de hoogte te brengen van de veranderingen en actualiteiten.

Verbeteringen

Van het eerste webinar hebben we een aantal lessen geleerd en het volgende verbeterd:

 • Er komt standaard een huisarts uit het werkveld aan tafel: bijvoorbeeld een huisarts uit Noord-Brabant.
 • Het NHG en de LHV zijn direct betrokken bij de ontwikkeling van het inhoudelijke programma.
 • Huisartsen uit het werkveld bepalen grotendeels de thema’s van de inhoud: een nieuw vragensysteem (zie onder ‘Vragensysteem’).
 • Een onafhankelijke presentator begeleidt het webinar: prof. Patrick Bindels (hoogleraar huisartsgeneeskunde).
 • De server is geüpgraded zodat MedischeScholing.nl de hoeveelheid gebruikers aan kan.

Programma donderdag 26 maart 2020

Tijdens het webinar nemen sprekers van onder andere NHG en LHV u mee in verschillende inhoudelijke onderwerpen waaronder beschermingsmiddelen, het testbeleid en de overbelasting in ziekenhuizen. Verschillende huisartsen uit de praktijk komen aan het woord, zodat we van elkaar kunnen leren. Uiteraard is er daarnaast ook ruimte voor het bespreken van andere actuele ontwikkelingen. Patrick Bindels is de presentator.

Praktisch en inschrijven

 • Frequentie: het eerste webinar is op donderdag 26 maart 2020. Daarna vanaf woensdag 1 april wekelijks of tweewekelijks (afhankelijk van de actuele situatie) om 20.00 uur.
 • Duur: 1 à 1,5 uur
 • Accreditatie: er wordt ABAN accreditatie aangevraagd zodat de accreditatie voor alle artsen geldt.
 • Meer informatie en inschrijven: MedischeScholing.nl/webinar-covid-19

Vragensysteem

We willen zo goed mogelijk kunnen monitoren wat er speelt in de praktijk en hoe die problemen telkens veranderen in de dynamiek van de crisis. Dit is niet alleen voor het webinar, maar zeker ook voor de beleidsmakers noodzakelijk. Dit alles doen we met een vragensysteem dat als volgt werkt:

 1. Stel een of meerdere vragen via de site van www.medischescholing.nl
 2. Kijk na het stellen van je vraag naar de lijst van vragen die reeds gesteld zijn
 3. Klik op het 'duimpje omhoog' om een vraag te 'liken'
 4. Vragen met de meeste 'likes' van meerdere collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden het eerstvolgende webinar direct door ons behandeld.

We hopen met de webinars zo veel mogelijk huisartsen in het veld te bereiken en het gemaakte beleid telkens te toetsen aan de praktijk. Om zo als huisartsen samen de pandemie zo adequaat mogelijk het hoofd te bieden.