U bent hier

NHG-Wetenschapsprijs uitgereikt aan Vincent van Vugt

15 oktober, 2020

Dit jaar is, net even anders, alweer de derde NHG-Wetenschapsprijs uitgereikt. Huisarts Vincent van Vugt won de prijs met zijn artikel over ‘Vestibulaire revalidatie bij duizeligheid’. Van Vugt won ook de SBOH-academiseringsprijs voor beste aioto.

Door het verplaatsen van de NHG-Wetenschapsdag van 18 juni 2020 naar 5 februari 2021, ging H&W-hoofdredacteur Ivo Smeele op bezoek bij Vincent om de prijs persoonlijk te overhandigen. “De publicatie van Vincent’s artikel in het toonaangevende Britse tijdschrift de British Medical Journal is een eer die niet veel huisarts-onderzoekers ten deel valt. Volgens velen is dit de Nederlandse huisartsgeneeskundige toppublicatie van het afgelopen jaar” aldus Ivo Smeele. In november presenteert Vincent zijn onderzoek op de online NAPCRG-conferentie.

Over de NHG-Wetenschapsprijs

De NHG-Wetenschapsprijs is een prijs voor huisartsen die voorlopers zijn in innovatieve en toepasbare wetenschap. De prijs wordt uitgereikt voor het beste internationaal gepubliceerde artikel met een huisarts als eerste auteur. Alle universiteiten, evenals het Nivel, IQ-Healthcare en Tranzo, mogen ieder 1 internationale publicatie uit de afgelopen 12 maanden inzenden.

Bij de beoordeling van de artikelen let de jury onder andere op:

  • originaliteit van de vraagstelling
  • relevantie van de beantwoording voor de praktijkvoering en/of medisch handelen van de Nederlandse huisarts
  • gebruikte methoden
  • uitvoering van het onderzoek

Lees ook: