U bent hier

Medisch-specialistische informatie op Thuisarts.nl flink uitgebreid

12 augustus, 2021

In 2021 zijn op Thuisarts.nl ruim 100 nieuwe teksten gepubliceerd over onderzoek en behandelingen in het ziekenhuis. Medisch specialisten en huisartsen kunnen patiënten naar deze informatie verwijzen, zodat zij beter voorbereid in de spreekkamer komen of thuis nog eens rustig de informatie kunnen nalezen. De specialist heeft hierdoor meer tijd voor de specifieke situatie van de patiënt en eventueel aanvullende vragen.

In totaal staan er nu ruim 1.350 teksten (situaties) op Thuisarts.nl, waarvan meer dan 300 medisch-specialistische teksten.

Thuisarts.nl ontwikkelde onder meer een serie teksten over radiologische onderzoeken, over de CT-scan, echo, MRI en röntgenfoto’s. Patiënten krijgen antwoorden op vragen als: Hoe gaat het onderzoek? Hoe bereid ik mij voor? Is het schadelijk? Zoals gewoonlijk op Thuisarts.nl worden de antwoorden kort, bondig en in eenvoudige taal uitgelegd.

> Bekijk hier de infographic Thuisarts.nl van het 1e halfjaar 2021

Jaarlijks 65 miljoen bezoekers

Thuisarts.nl is met 65 miljoen bezoeken per jaar de best bezochte website met onafhankelijke en betrouwbare gezondheidsinformatie. Sinds 2018 werken de Federatie Medisch Specialisten, het NHG en Patiëntenfederatie Nederland samen om Thuisarts.nl uit te breiden met informatie over medisch-specialistische zorg. Het Kennisinstituut van de Federatie ontwikkelt deze teksten samen met de wetenschappelijke verenigingen, met financiering vanuit Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS). De patiëntinformatie is gebaseerd op de bestaande wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen, medisch specialisten en de ggz.

Thuisarts-informatie bij alle richtlijnen

Inmiddels wordt bij alle medisch-specialistische richtlijnen patiëntinformatie ontwikkeld voor Thuisarts.nl. Ook bij de publicatie van COVID-19-leidraden worden teksten op Thuisarts.nl gerealiseerd.