U bent hier

Leidraad FMS vervroegd ontslag COVID-19-patiënten met zuurstofbehoefte

3 mei, 2021

De FMS Leidraad vervroegd ontslag van COVID-19 patiënten met zuurstofbehoefte naar huis of naar een andere zorglocatie met monitoring biedt medische criteria voor vervroegd ontslag van stabiele, maar nog zuurstofbehoeftige COVID-19 patiënten die vanuit het ziekenhuis naar huis of naar een andere locatie met een zorgmogelijkheid buiten het ziekenhuis gaan met monitoring.

De leidraad gaat over vervroegd ontslag van patiënten met COVID-19 met zuurstofbehoefte die voldoen aan de benoemde medische criteria voor ontslag. Leidend hierin is de actuele gezondheidssituatie van de individuele patiënt en de mogelijkheden voor verdere monitoring thuis of op een andere zorglocatie, afhankelijk van de mogelijkheden om de zorg te kunnen leveren die nog nodig is. De eerste ervaringen met lokale initiatieven tussen medisch specialisten en huisartsen, zijn meegenomen.

Betrokken partijen bij de totstandkoming zijn het NHG, de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (NVKG), de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), de Vereniging voor Specialisten Ouderengeneeskunde (Verenso) en de Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).