U bent hier

FTO 'Medicijnresten uit water' wegens succes voortgezet

17 mei, 2021

De speciale FTO-editie 'Medicijnresten uit water', die in 2019 van start ging, wordt wegens succes en wat oponthoud in het coronajaar in 2021 voortgezet. Gastsprekers van het waterschap of drinkwaterbedrijf uit de regio zijn ook weer in 2021 beschikbaar om een presentatie te komen geven tijdens het FTO.

Het FTO 'Medicijnresten uit water biedt apothekers en huisartsen inzicht in wat zij kunnen doen om de hoeveelheid medicijnresten in het oppervlaktewater terug te dringen. Ondanks Corona zijn er sinds de start van de aanpak zijn er al meer dan 60 FTO’s georganiseerdVanwege het enthousiasme bij zowel de huisartsen en apothekers als de waterprofessionals wordt deze aanpak in 2021 doorgezet en kunnen weer nieuwe FTO-groepen zich aanmelden.  

Gastsprekers beantwoorden vragen 

De FTO-special – die geheel kosteloos wordt aangeboden – geeft informatie over de landelijke ketenaanpak en de situatie in de eigen regio omtrent medicijnresten in het water. Vragen die gastsprekers bijvoorbeeld behandelen: 

  • Hoe ziet de medicijnketen er uit?  
  • Wat werkt nu goed en wat zou goed kunnen werken?  
  • Tegen welke problemen loopt het waterschap of drinkwaterbedrijf aan?  
  • Wat kunnen apothekers en huisartsen doen om de hoeveelheid medicijnresten in water te verminderen?  

Digitaal of fysiek 

Vanwege de coronacrisis is er in 2020 ook een digitale variant voor dit FTO met gastsprekers ontwikkeld. Zolang het nog niet mogelijk is om fysiek samen te komen, kan deze online variant worden aangevraagd die alle deelnemers vanuit huis (of praktijk) kunnen volgen.  

Interesse? Meld u aan! 

Wilt u een gastspreker van het waterschap of drinkwaterbedrijf uitnodigen voor het FTO, neem dan contact op met Esther Welling, coördinator voor het FTO ‘Medicijnresten uit water’. U kunt een e-mail sturen met een voorkeursdatum en het aantal deelnemers aan het FTO naar FTOmedicijnresten@van-waarde.com. Ook is zij telefonisch bereikbaar via 06-22450044. 

De FTO ‘Medicijnresten uit water’ is een tijdelijke aanvulling op de reguliere FTO-module Geneesmiddelen en milieu. Deze module blijft gewoon beschikbaar.