U bent hier

COVID-19 webinar – woensdag 1 april 2020

Foto man achter laptop

31 maart, 2020

Woensdag 1 april 2020 organiseren NHG, LHV en MedischeScholing.nl opnieuw een webinar omtrent COVID-19. Onderwerpen die behandeld worden zijn het opnamebeleid, de Leidraad thuisbehandeling oudere patiënten met COVID-19, de organisatie van palliatieve zorg en hoe om te gaan met financiën in deze crisistijd. Daarnaast worden ook vragen behandeld die tijdens het afgelopen webinar niet aan de orde zijn geweest.

Het webinar is onderdeel van een reeks, die op initiatief van NHG, LHV en MedischeScholing.nl is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten structureel vervolg aan het webinar te geven. Alle webinars zijn geaccrediteerd voor alle artsen en gratis beschikbaar.

Kijk live of later terug on demand

De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken. Waar en wanneer het u uitkomt. Met behulp van uw BIG-nummer registreert u zich op de website van MedischeScholing.

In het NHG-dossier over het coronavirus en op de LHV-website is al veel informatie terug te vinden over het coronavirus. De webinars zijn een extra medium om u als huisarts te informeren over de actuele stand van zaken rondom COVID-19. Laagdrempelig, toegankelijk en interactief om u zo snel op de hoogte te brengen van de veranderingen en actualiteiten.

Programma woensdag 1 april 2020

Tijdens het webinar nemen sprekers van onder andere NHG en LHV u mee in verschillende inhoudelijke onderwerpen zoals opname beleid, leidraad opname ouderen, organisatie van palliatieve zorg en financiën in de praktijk. Ook worden onbeantwoorde vragen van het vorige webinar behandeld. Verschillende huisartsen uit de praktijk komen aan het woord, zodat we van elkaar kunnen leren. Prof. Dr. Patrick Bindels, hoogleraar huisartsgeneeskunde, is de presentator.

Praktisch en inschrijven

 • Frequentie: wekelijks of tweewekelijks (afhankelijk van de actuele situatie) op woensdagavond om 20.00 uur.
 • Duur: 1 à 1,5 uur
 • Meer informatie en inschrijven: website van MedischeScholing

Accreditatie

 • De webinars zijn ABAN geaccrediteerd (26 maart, 1 april en nog 2). Deze accreditatie geldt voor zowel het live als ook het on-demand bekijken van het webinar. Er is 1,5 punt toegekend per webinar. De accreditatie loopt tot en met 7 mei 2020, dus tot dan kunnen de webinars teruggekeken worden en wordt er accreditatie verleend.
 • Aan het einde van ieder webinar moet men, om accreditatiepunten te krijgen, vijf inhoudelijke vragen beantwoorden.
 • Accreditatiepunten worden na 7 mei 2020 verwerkt.
 • Voor zorgverleners zonder BIG-registratie zijn de webinars ook toegankelijk. Zij kunnen zich aanmelden via coronawebinar@lhv.nl. Accreditatie is ook aangevraagd voor praktijkmanagers, doktersassistentes en praktijkondersteuners. De toekenning van deze punten moet handmatig gedaan worden. Om accreditatiepunten toe te kennen, zijn het KABIZ-nummer (voor doktersassistenten/praktijkmanagers) en NVvPO-nummer (praktijkondersteuners) nodig.

Vragensysteem

We willen zo goed mogelijk kunnen monitoren wat er speelt in de praktijk en hoe die problemen telkens veranderen in de dynamiek van de crisis. Dit is niet alleen voor het webinar, maar zeker ook voor de beleidsmakers noodzakelijk. Dit alles doen we met een vragensysteem dat als volgt werkt:

 1. Stel een of meerdere vragen via de site van Medischescholing.
 2. Kijk na het stellen van je vraag naar de lijst van vragen die reeds gesteld zijn.
 3. Klik op het 'duimpje omhoog' om een vraag te 'liken'.
 4. Vragen met de meeste 'likes' van meerdere collega’s krijgen de meeste zwaarte en worden het eerstvolgende webinar direct door ons behandeld.

We hopen met de webinars zo veel mogelijk huisartsen in het veld te bereiken en het gemaakte beleid telkens te toetsen aan de praktijk. Om zo als huisartsen samen de pandemie zo adequaat mogelijk het hoofd te bieden.