U bent hier

Casuïstiekprijs voor Pim Keurlings

25 januari, 2021

Huisarts Pim Keurlings wint de Casuïstiekprijs 2020 met zijn artikel over ‘Een wond hechten van de tong, wel of niet?’. Een jury kent ieder jaar deze prijs toe aan de beste casuïstiekbeschrijving in Huisarts en Wetenschap. In totaal werden er 17 casuïstiekartikelen beoordeeld en 3 artikelen genomineerd.

De jury bestond dit jaar uit Just Eekhof (namens IOH), Christine van der Pol (namens NHG-Verenigingsraad) en Ivo Smeele (H&W). Zij beoordeelden de casuïstiekartikelen op basis van originaliteit, relevantie, bewijsvoering en schrijfstijl. Naast ‘Een wond hechten van de tong, wel of niet?’  waren dat ‘Eergerelateerd geweld in de spreekkamer’ en ‘Ik weet niet wat lock-down betekent’.

Pim Keurlings over de opzet van zijn onderzoek

In het nieuwsbericht op de website van H&W vindt u ook de korte pitchvideo’s van de andere genomineerde artikelen.

‘Veel komt samen in winnend artikel’

De jury wees het artikel 'Een wond van de tong, wel of niet hechten?' van Pim Keurlings aan als winnaar van de Casuïstiekprijs 2020, omdat in dit artikel veel samenkomt. ‘De grenzen van de huisartsgeneeskunde, wanneer afwachten, wanneer verwijzen en netwerkgeneeskunde in de vorm van digitaal meekijken door de specialist. Het is origineel onderbouwd met onder andere een expertmeeting. Daarnaast is het direct in de praktijk toepasbaar met concrete handvaten, duidelijke foto’s en ook goed geschreven”. Met de prijs spreekt de jury ook haar waardering uit voor Keurlings, die al meer dan 10 casuïstiekartikelen in H&W publiceerde.